Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kelleni fog a gyökérkezelés?...

Kelleni fog a gyökérkezelés? Többi lent

Figyelt kérdés
Nagyon fájt már egy ideje a fogam, aludni is alig tudtam aztán elmentem fogdokihoz.Azt mondta, reméli ő is hogy nem kell gyökérkezelni, így megpróbálja a gyógyszeres ideiglenes tömést.Most van bent egy hete és egyáltalán nem fáj a fogam kivétel mikor hideg vízzel öblögetek.Akkor erős szúró fájdalmat érzek de kb 5 perc múlva már elmúlik.Rettenetesen félek hogy gyökérkezelni kell majd. Szerintetek szükség lesz rá?
2015. nov. 11. 00:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Elő tud fordulni, de ha nem is most, idővel biztos.

Amúgy nem fáj a gyökérkezelés, ha az orvosod rendesen érzéstelenít. Ha fáj, érzékeny, akkor szólj, elvben nem lenne szabad fájnia. Semmit nem érzel belőle.

Először megnyitja, feltárja, kitisztítja, gyógyszerezi, ideiglenesen betömi.

Legközelebb, ha addig nincs panasz, akkor lehet még tisztít rajta, majd gyökértömést kapsz, és jön a végleges tömés.

Közvetlen a kezelés után aznap, és pár napig még lehet érzékeny, kicsit fájhat, de elvben pár nap után tünetmentesnek kell lennie, ha szépen kitisztította a doki. De mondom, mindenképp kapsz érzéstelenítőt.

2015. nov. 26. 20:16
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Szerencsére elegendő volt a tömés és megúsztam a gyökérkezelést :)

2015. dec. 1. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!