Házilag is megoldható ez a probléma? 16, l
Nyelvlokeses nyelesem van. Ez azt jelenti, hogy a nyelvem eler a fogaimig, ezert kitolja azokat. Sokszor masoknal ez beszedhibat okoz, azonban en tisztan, folyekonyan beszelek es logopodushoz sosem jartam.
A fogaim elol rendellenesek, fogszabalyzos leszek, beutaltak logopediara egy terapiara, de en mindenkit korbekerdezgettem, hogy hogyan nyel es megtanultam normalisan nyelni. Voot okyan, hogy napokig "izomlaza" volt a nyelvemnek, de megtanultam nyelni. Ez a folyamat nagyon nehez volt es fajdalmas.
Ennek ellenere muszaj elmennem? (Ido hianya miatt nem tudnek)
Szia!
Szerintem menj el, hogy szakember is megnézze/lássa, tényleg helyes-e. Vesztenivalód nincs. Ha rendben van a nyelésed, úgysem fog foglalkozni veled, hiszen ha minden oké, nem érdeke a logopédusnak sem folyton visszarendelni téged. Ha viszont mégsem megfelelően nyelsz, esetleg a fogszabályzó által elért szép fogsorod veszélyeztetheted, mert a fogszabályzó levétele után a helytelen nyelés miatt esetleg újra gond lesz a fogsoroddal. Amúgy a nyelvlökéses nyelés terápiája nem különösebben fájdalmas, bár izomlázat okozhat. Inkább unalmas, ha valaki nem elég motivált, mert mindig figyelni kell, de más gond nincs vele.
Szia!
Ahogy előttem is írták, érdemes elmenni szakemberhez, csak hogy megnézze, tényleg rendben van-e a nyelésed. Én is jártam logopédiára, és bizony ha a nyelés rossz, tehát a nyelved hozzáér a fogaidhoz, az "visszalöki" a fogaid még fogszabályzó után is. Beszédhibával pedig nem feltétlenül jár a nyelvlökéses nyelés. Veszíteni semmit nem fogsz, ha elmész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!