Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen gyakran ajánlott...

Milyen gyakran ajánlott fogorvoshoz elmenni?

Figyelt kérdés

Sajnos korábban csak akkor mentem, ha már olyan szinten fájt a fogam, hogy a gyógyszer sem hatott.

Viszont három hónapja találtam egy nagyon jó fogorvost, aki rendbe tette a fogaimat. Mentette a menthetőt és sajnos kellett eltávolítani is, de amit tudott megtett.

Most éppen minden rendben van.

De egyszer azt is mondta, amikor beszélgettünk, hogy nem akkor kell menni fogorvoshoz, amikor már fáj, mert akkor már valóban baj van.

Sajnos eléggé romlandóak a fogaim. Ilyen típus vagyok.

Illetve sok tejterméket eszem, és megfigyeltem, hogy éppen ez miatt is a fognyakon ilyen fehéres réteg alakul ki, ami lerakódás. Eléggé "súrolni" kell a fogamat, de akkor el tudom távolítani.

Ott rakódik ez le, ahol nagyon fogköves volt korábban.

Ezért úgy gondoltam, hogy talán nem túlzás 6 havonta elmenni egy ellenőrzésre, még ha semmi panaszom sincs és szabad szemmel nem látok elváltozást.

Más szerint is OK a 6 havonta történő ellenőriztetés?

2015. okt. 3. 23:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A te esetedben indokolt a fél éves ellenőrzés, és félévente fogkő eltávolítás.

Problémamentes esetben az éves kontroll az ajánlott.

2015. okt. 3. 23:11
 2/3 A kérdező kommentje:

Ezért is tettem fel a kérdést jobban kifejtve, mert mindenhol azt olvasom, hogy évente 1x elég.

Szerintem a következő két évben megyek félévente, és akkor látjuk meg, hogy szükséges-e ilyen "gyakran", csak ellenőrzésre menni, ha nincs panasz. Azután pedig a tapasztalatokra alapozva marad a 6 hónap, vagy kitolódik évi 1x-re.

De én inkább a 6 hónapot vállalnám, biztos, ami biztos alapon.

2015. okt. 3. 23:15
 3/3 anonim ***** válasza:
En ugy tudtam, felevente kell menni fogorvoshoz. Nem akkor amikor baj van vele.
2015. okt. 5. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!