Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Antibiotikum profilaxis?

Antibiotikum profilaxis?

Figyelt kérdés
Mitrális prolapszusom van,fogászati kezelésen voltam ma,húzták a fogam,erre a kezelésre akinek kell milyen antibiotikumot szedtél,mennyit?kezelés előtt egy órával kellett szednem egy dalacint,majd három óra múlva,és hat óra múlva.Csak egy nap kellett szedni másnak is?
2015. okt. 2. 18:47
 1/2 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum fajtáját és a beszedésének gyakoriságát az orvos határozza meg az alapbetegségek és állapotok tudatában. Az viszont mindegyiknél egységes, hogy az egész dobozzal el kell fogyasztani. Az antibiotikum nem fájdalomcsillapító ha nem kúra, vagyis egy-két szem nem fogja elérni a kívánt hatást.
2015. okt. 2. 19:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,nekem ennyit mondott a fogorvos,napi hármat szedjem be megelőzés céljából,csak kíváncsi voltam másnak ilyen esetben meddig kellett szednie.Ha megyek még fogászati kezelésre,ugyanígy szedjek megint.
2015. okt. 2. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!