Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Már 2 napja fáj a fogam,...

Már 2 napja fáj a fogam, mikor az ujjammal megérintem akkor erőssen fáj, mi lehet a probléma ki akarna jukadni?

Figyelt kérdés

2015. szept. 12. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem menj fogorvoshoz. Valamiért be van gyulladva, de ezt csak egy orvos tudja megnézni
2015. szept. 12. 10:08
 2/5 anonim válasza:
Vagy be van gyulladva, de ha csak evés/iváskor fáj, csak érzékeny, próbálj ki szájvizet, vagy sensitive fogkrémet.
2015. szept. 12. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nyomásra fáj, akkor lehet gyökérhártya gyulladás is, ha kívülről a fogadon nemlátszik semmi, mielőbb menj el fogorvoshoz. Kell egy röntgen és lehet gyökérkezelni kell a fogad.
2015. szept. 12. 15:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha érintésre szinte azonnal erősödő fájdalmat észlelsz, miközben a fogon sem trauma (pl letört egy jelentősebb darab), se egyéb jelentősebb romlás, rohadás nincs és a fájdalomcsillapítók sem akarnak úgy hatni, akkor (megtippelem) fogbél gyulladás. Ilyenkor a fogbél elhalt (már egy ideje - pár hete) és fogban keletkező "trutyi, váladék" nem tud ürülni, sem pedig felszívósodni. A fájdalmad az generálja, hogy ez a trutyi egyre több lesz a fogon belül (ezt az ember még úgy ahogy nem is veszi észre, főleg nem időben) és elkezdi erőteljesen nyomni, marni a fogbélben még el nem halt idegeket (amelyek élnek), ezeknek az idegeknek (, ami még él) ugye nincs bajuk így nem hat rá gyógyszer. A leggyorsabb mód, hogy rájöjj, hogy ez valóban fogbél gyulladás e az, hogy 2 ujjal megfogod ezt a fogat és kifelé húzod picit (.., mint ha egy doki ki szeretné húzni radix fogóval). Ha a folyamatosan fennálló tompa, morajló fájdalom szinte azonnal elmúlik, enyhül, biztos lehetsz benne. Úgy oldják ezt meg, hogy a fogadat nem látható oldalról (illetve, ez fogfüggő) megfúrják és napokig nyitva marad, hogy ez a váladék ürülni tudjon + kapsz rá gyógyszert és antibiotikumot majd a végén, hetekkel később egy tömést. Sok szerencsét.
2015. szept. 12. 18:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat , beszéltem nem 1 hanem 3 fogorvossal is és csak hétfőn tudok elmenni mivel hétvégén nincsen nyitva csak 1 fogorvos és annal már teli van a programmja , ugyhogy most várok :( amugy a fogam kivülről egésségesnek látszik de bejül szerintem nem valamilyen jól , na lessz ami lessz hétfőn meglátom mi lessz a baj .
2015. szept. 12. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!