Mindenképp kell fogkorona?
Lenne egy fogam ami lukas volt oldalt és felül is, a fogorvosom azt mondta hogy nem tudja betömni mert annyira lukas és annyira gyulladt az ínyem, hogy akármit csinált mindig eleredt a vér,így nem tudja tömni, valami lézeres eljárást végzett rajta (olyan mintha lecsípett volna egy kis darabot) és az után mondta hogy egy olyan anyagot tesz bele ami Júniusban mentem és hogy Októberbe kell mennem koronáztatni, ami addig az ideig lesz jó! Nem ideiglenes tömést mondott mert az nem jó ennyi hónapig. Én úgy tudom hogy azt a fogat szokták vagy az is ami gyökér kezelve van mert akkor érzékenyebb ,gyengébb lesz a fog és arra kell korona hogy nehogy letörjön. Viszont kúp alakúra formálta / csiszolta , hogy majd rátegye a koronát.De az enyém nem lett gyökér kezelve, a kérdésem az hogy most akkor miért is kell rá? Mindenképpen biztonság kedvéért tetessek rá vagy csak pénzkidobás, mivel nem olcsó mulatság az ilyen. Ez a fogam elött lévő fogam rossz volt ki húzta , de azóta (ez volt május) Gyulladt az ínyem a fog helyén, és összevarrta meg lézeres kezelést végzett az ínyen hogy gyógyuljon de nem akar és még mindig úgy néz ki mint ha szét lenne picit nyílva a fog helyén.Így gyulladt ott az ínyem és ezáltal gyulladt az a résznél is amit koronáztatni , akar ! De gyulladt ínyre nem lehet koronát tenni, így kicsit félek is ha mégis igaza van és letörhet a fogam nem szeretném potyára kihúzattatni ha nem muszáj ! Esetleg akinek van valami fogalma a témáról ,vagy hasonló helyzetbe van és tud valamit tanácsolni, megnyugtatni az kérem írjon köszönöm !
26/F
Teljesen megnéztem , nincs teljesen kúp alakúra csiszolva csak kicsit, van nem nagyon, tehát ennek fényében lehet nem kell rá, vagy nem tudom.
Hálásan köszönöm, hogy türelmes volt és , hálás lennék ha tudna ebben segíteni megnyugtatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!