Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan kezeljem?

Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Bölcsességfogaim közül egy már kijött gond nélkül, de a másodikkal (felső, bal) akadtak problémák. Szájzáram volt tőle, azt leküzdöttem (bár az izom még kissé be van állva), majd most vettem észre, hogy a fogam, ahogy jött ki, kikezdte a mögötte lévő részt és egy sebszerű lett rajta. Mielőtt mondanátok, hogy menjek orvoshoz, jelzem, hogy már időpontot kértem, de a leghamarabbi is jövő hét pénteken volt... (Magándokira nincs harmincezrem.) Szeretném kérdezni, hogy hogyan ápoljam addig, hogy ne fertőződjön tovább, míg dokihoz nem kerülök?

Épp kamillateázok vele, más ötleteket is örömmel várok.

Köszönöm szépen előre is!

2015. szept. 4. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Phlogosol oldattal öblögess, töményen is kenhetsz rá, nekem ez hamar begyógyítja a számban a sebeket.
2015. szept. 4. 14:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Meg kell próbálnom mindent... Fehérközepű sebről van szó, egyébként. Ezt elfelejtettem fent megemlíteni. Ha valakinek van még más ötlete, szívesen várom!

2015. szept. 4. 14:48
 3/4 anonim ***** válasza:
A kamillatea jó öblögetve vagy meg is ihatod. A phlogosol ide kevés (ez inkább torokra való). Corsodyl-lel vagy listerine-el (lila) öblögess. Kenhetsz rá paradontax fogkrémet vagy curasept gélt (gyógyszertárból) - ezek kifejezetten ínyproblémákra valók és szájvíz is van belőlük. Kerüld a tejes, tojásos ételeket és a dohányzást mert ezek lassítják a sebgyógyulást. Persze amíg nem szedik ki a fogat, addig nem beszélhetünk igazi sebgyógyulásról. Viszont utána a tejes, tojásos ételek és az öblögetés/kenegetés (max. kamillatea) is tilos lesz, ezt ne felejtsd el!
2015. szept. 6. 00:09
 4/4 A kérdező kommentje:

A fogat nem szeretném kiszedetni. A nagyja már kijött, befér és minden egyéb tünet elmúlt, kivéve a seb. A gyógyszertárban kaptam Chlorhexamedet, azt mondták, ez majd fertőtleníti a sebet és az bezáródik, ne aggódjak.

Köszönöm a kommenteket!

2015. szept. 6. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!