Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért fáj a tegnap tömött fogam?

Miért fáj a tegnap tömött fogam?

Figyelt kérdés
Soha nem fájt a fogam, de láttam, hogy lyukas lett és kezdett rossz szagú lenni a lehelletem ezért tegnap elmentem betömetni. Ma ahogy ettem, ittam, éreztem, hogy érzékeny hidegre is melegre is. Most este van és állandósult egy még elviselhető állandó fájdalom. Mi lehet a baj? Sztk ban voltam és a doki 10 perc alatt végzett. Elronthatott valamit vagy ez normális?

2015. aug. 26. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy kitisztítsa, fúrnia kell, ezzel megbolygatja a fogbelet. Két-három napig lehet érzékenyebb, ez normális, de ha ennél tovább fáj, vagy erősödő, lüktető fájdalmat érzel, akkor viszont menj vissza!
2015. aug. 26. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:

minden megbolygatott fog fájhat, minnél mélyebb benne a lyuk, annál inkább. Ez a fájdalom azonban inkább tompa, "érzés", mint éles. Ha a fájdalom heves, éles, akkor egyértelműen továbbra is gyulladt a fog, és ismételt beavatkozásra van szükség.

Ha a lehelleted már "kezdett rossz szagú lenni", akkor az a fogpupla már rohadt rendesen. Ott volt baci benne bőven. Elég eg aprócska hiba az orvos részéről, és beoltotta őket az inyba vagy a fog bázisába.

2015. aug. 26. 19:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Az előzőekhez csak azt tudom hozzátenni, hogy az érzékenység jelentkezése eleve nem jó jel. Utalhat arra, hogy pl. túl kevés foganyag választja el a pulpában levő fogidegtől a fogban levő lyukat, így enyhe ideggyulladás is felléphetett ill. a nem megfelelő hőszigetelés miatt nőtt meg az érzékenység. A helyzet romlását jelezheti, ha a fájdalom lüktetésszerűvé kezd válni. Velem már olyan is előfordult (kb. 35 éve), hogy a nem magyar anyanyelvű SZTK orvos fúrás közben behatolt a pulpaüregbe. Amikor az ájulásból felpofozgattak, akkor rámförmedt, hogy ne hisztizzek, majd rátömött a nyitott pulpaüregre. A tömést érő enyhe nyomás hatására is fájt a fog és amikor pár nap után elmentem egy magán fogorvoshoz, ő derítette ki, hogy mi történt. A fogat ki kellett húzni végül...
2015. aug. 26. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem múlik a fájdalom és éjszaka is fáj, akkor menj vissza a fogorvoshoz, lehet gyökérkezelni kellene azt a fogat, kellene egy fogröntgen.
2015. aug. 27. 08:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Este fogmosáskor rendesen bepacsmagoltam Sensodyne fogkrémmel, mert olvastam, hogy az segíthet. Bár nem értem, hogyan hisz a fogzománcon tuti nem jut át. A lényeg, hogy most reggel egyáltalán nem fáj, nem is érzek semmit. De még nem is ittam vagy ettem semmit. Az zavar, hogy látszik, hogy tömve van. Csak odapacsmagolt valami fehér anyaggal. Nem csinálta meg a barázdákat, mint tesóm fogorvosa. Ezt utólag ki tudom majd javíttatni szerintetek?
2015. aug. 27. 08:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen ki tudod javíttatni. A maszek fogorvosok azért ilyenre gondot fordítanak. Valószínű megnyugszik még a fogad ha érzékeny is így tömés után. Ez lehet akár egy-két hónap is. Ha viszont éjjel nem hagy aludni, akkor gyökérkezelni kell.
2015. aug. 27. 21:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, szerencsére már egyáltalán nem fáj. Hidegre, melegre nem érzékeny. Ha rágok vele, az kellemetlen. De gondolom, az is el fog múlni.
2015. aug. 28. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!