Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 17 éves leszek és még van két...

17 éves leszek és még van két tejfogam. Ez normális?

Figyelt kérdés
A két felső szemfogam még mindig megvan, de még csak meg sem moccan egyik sem. Igaz, ép és egészséges fogaim vannak, egy sem lyukas vagy tömött. De ennyi idősen azért már maradandó fogaim kellene hogy legyenek, nem?
2010. márc. 8. 22:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagyok 3 tejfoggal. A nagyapám 68 évesen halt meg, két tejfoga még mindig volt. Szerintem genetika-függő. De nem hinném, hogy nem normális.

Legutóbb 21 évesen esett ki egy tejfogam, már a helyére nőtt a csontfog, de azért eléggé vicces volt magyarázkodni, miért is van a felső bal 3-as helyén egy lyuk, és nem, nem verekedtem össze senkivel :D

2010. márc. 8. 23:00
 2/7 anonim ***** válasza:
21 vagyok 6 tejfoggal. asszem nyertem XD amúgy tényleg genetika, szóval nyugi, az unokabátyám pl. 33, és még van neki 2 :D
2010. márc. 8. 23:09
 3/7 A kérdező kommentje:
huh akkor jó:D mondjuk családban tudtommal másnak nincs ilyen, de legalább nem vagyok egyedi eset:P
2010. márc. 9. 00:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Csináltatni kell röntgent, hogy megvannak-e a csontban a maradandó fogaid.

Nekem sem nőttek ki maguktól, fogszabályozóval és egy kisebb szájsebészeti műtéttel azonban sorba lehet őket állítani. Az azonban semmiképp sem jó, ha a csontban maradnak, mert gyakran felszívódnak tőlük a többi frontfogak gyökerei.

És a retineált/ impaktált szemfog viszonylag "gyakori", a csírahiányos szemfog már annál ritkább. Szóval valószínűleg neked is a fogszabályozás a megoldás.

2010. márc. 9. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:
21 vagyok és még van egy tejfogam, a másik tavalyelőtt esett ki :D
2010. márc. 9. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem azért érdemes elmenni egy fogorvoshoz megnézetni. Ha nincs velük probléma, úgysem csinál velük semmit, de egy röntgent nem árt csináltatni, mert lehet azért maradtak a tejfogak, mert nincs csont fog, vagy rossz felé nő, rosszul helyezkedik el, ez pedig komoly problémákat okozhat majd esztétikailag, és egészségügyileg egyaránt. Unokaöcsémnek kihúzták az egyik tejfogát ezért 15 éves korában. Még most is van neki 2, de azokkal nem volt probléma. A másikat azért húzták ki, mert ferdén nőtt volna a csontfog, és tolta szét a többit, de nem lökte ki a tejfogat, és fájdalmat sem nagyon okozott, lényeg hogy ezt meg kellett oldani. (Utána fogszabályzót kapott)
2010. márc. 9. 19:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:) akkor asszem elmegyek röntgenre.
2010. márc. 9. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!