Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mindenkinek van bölcsességfoga?

Mindenkinek van bölcsességfoga?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy minden embernek van-e, és idővel előbújik, vagy mindig rejtve marad, vagy tán nincs és soha nem is létezett.

(20 éves vagyok, eddig nem bújt elő egy sem, de most kihúzták az egyik őrlőfogamat. 1-2 éve azt mondták, hogy ha kihúzzák, akkor a bölcsességfogam előretolja majd a hátul lévő őrlőmet, és így megint "teljes" lesz a fogsorom.)

2015. aug. 6. 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem csak 3 nőtt ki. Azok is 15 évesen. 20/F
2015. aug. 6. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát nekem kijöttek, problémát is okoznak. Még simán kijöhet neked is.

Volt valami baj a kihúzott foggal? Ha nem nagy baromságot csináltak veled. :(

2015. aug. 6. 14:14
 3/6 anonim ***** válasza:
33 éves vagyok az alsó kettő nem nőt ki, az egyik egyáltalán nem a másik meg csak elbújt egy kicsit, de nem nőt ki rendesen a fog.
2015. aug. 6. 20:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincs mindenkinek, van, akinek csírája sincs, másnak sosem nőnek ki a bölcsességfogai, megint másnak horror módon beleágyazódnak a csontjaiba. Panorámaröntgennel meg lehet nézni, hogy a te szádban mi a helyzet.
2015. aug. 6. 23:38
 5/6 A kérdező kommentje:

#2 Sajnos már alsós koromban is gond volt azzal a fogammal, akkor tömték be először, majd (hosszú évekkel) később kiesett a tömés. Egy másik fogorvosnál tömettem be (mert aki az elsőt csinálta, már nem dolgozott) és azután kezdődtek a bajok... Érzéstelenítés nélkül fúrkodta, betömte, de éreztem, hogy kiakarja lökni a fogam a tömést, kegyetlenül fájt és be is lázasodtam. Ezután felkerestünk egy harmadik orvost, aki kiidegelte kb másfél éve. Utána is fájt néha, de kb 1 vagy 2 hete majd' megőrültem, annyira fájni kezdett. Mivel azóta nem ugyanabban a városban vagyok, így egy újabb fogorvost kerestem, akik végül röntgen képet készítettek, találtak benne két nagy gócot, tele gennyel, és féltek, hogy el fog repedni. Azt mondták menthetetlen, így mindenképpen ki kell húzni.

Ez szegény fogam szomorú története. :(

2015. aug. 7. 08:06
 6/6 anonim válasza:
Nővérem 36 éves és egy bölcsesség foga sem nőtt ki :)
2015. aug. 16. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!