Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Le tört elöl a fogam fele be...

Le tört elöl a fogam fele be lehet tömni simán (ami ingyenes)?

Figyelt kérdés

Be vertem a számat az asztalba és le tört a fogam fele...

lehet csinálni rá sima tömést? Vagy fogkorona kell mindenféle képpen? Az az igazság bogy csak jövöhónapba tudnám megcsináltatni kérhetek ideiglenes fogkoronát ? Az mennyibe kerül?

2015. aug. 5. 13:06
 1/5 A kérdező kommentje:

[link]

Itt a kep

2015. aug. 5. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, él-e még a fog. Ha igen, tömés. De nehogy azt hidd, hogy ingyenes. Nekem 20 ezer forintomba került. Ha nem, akkor gyökérkezelés és korona.
2015. aug. 5. 13:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Ideiglenes koronátkérhetek ha nem tudom most rögtön megcsináltatni?
2015. aug. 5. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Ideiglenes korona is sokba kerül.
2015. aug. 5. 15:03
 5/5 anonim ***** válasza:

huhh, élből sérült a 2 metszőfogad (ez már emeli is a beavatkozások árát és ez látszik rögtön mosolynál is). A kisebben sérült metszőfogadat tudod tömetni, csak ezzel az lesz a baj, hogy idővel kiesik a tömés, újra kell tömni, ahhoz nagyobb lyukat fúnak bele, tömik, kiesik újra. ..ezt kb 2-3-4x bírod ki aztán korona vagy húzás ez úgy 2-4-6 évig bírná max és oda érsz vele, mint a nagyobb traumát szenvedett fogaddal. A nagyobb traumát szenvedett fogadat tömni NEM LEHET (szerencsére menthető még), vagy gyökérkezelés és felépítés vagy korona. Felütök egy árlistát netről random ... voálá: [link]

Feltételezem már nem vagy nappali tagozatos hallgató vagy 18 év alatti. De nézzük a megoldásokat:

a., gyökérkezelés+felépítteted csappal a nagyon letört fogadat, a másik fogaddal nem csinálsz semmit ez kb 15+6,5+16-ból kijöhet = 37.500,- ez is kb 3-6 év körül kibírja talán. garit 1-2 évet ha kapsz rá

b., ugyanez csak minőségi építéssel és a kisebb fog töméssel már kb 55-60.000 ,-

Az építgetett fogakkal az a necces, hogy messze a korona időtartamát sem húzzák ki, ami papíron 8 év és ott vagy, ahol a part szakad.

Én is a koronákat javasolnám, de metszőfogak lévén ezek extra terhelést kapnak (ezzel harapsz) és így:

c., korona a súlyosabbra, a kicsit úgy hagyod vagy tömeted (az esztétikus front fog tömések 12.000 -TŐL indulnak 14-16 ezer). A korona 33-55.000 között, nézem az árlistát: kerámia 60.000 zirkon 66.000 és az ideiglenes is 16.000, de azzal semmit nem érsz.

d., 2 db gyökérkezelés + 2 db zirkon korona az 15-16 ezerx2 + 66 ezer x2 = 30+130= 160.000,-

és végül E, (ezt javasolnám, az extra terhelés miatt) 4 tagú zirkon korona a felső jobb 1-2 és bal 1-2-re. ár kb: 320.000 forint cirka és 8 évig nem lesz vele bajod.

Tehát látod, meg lehet oldani 35-38 ezerből is illetve 320.000 -ból is. A drágábbal nem lesz bajod, de az olcsóbb ha elkezdni megadni magát az onnantól veszi be a pénzt, időt újra és újra.

INGYENES? A FOGÁSZATBAN?!! ehhehhee ... nem tudom melyik mesében aludtál el, de még a takarót is lerúgtad magadról :DD

2015. aug. 5. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!