Bölcsesség fogat fogorvsassal kijjebb lehet húzatni?
Ezt a képet elnézve gondolom hogy egy kifejlett fog csak megbújik vagy nem bújik ki teljesen az ínyből!
És arra gondoltam mivel engem zavar hogy csonka fognak hat és csak félig a másik meg csak félig se bújt ki hogy fogorvossal korrigáltatom ha lehet hogy rendesen álljon mint a többi fog!
de, erre van lehetőség, fogszabályzó szakorvos meg tudja csinálni, de hosszú ideig tart, tehát egy alkalmatosságot csinálnak a szádba, ami folyton húzza.
viszont ez sok vizsgálatot jelent + sok pénzt.
Nem akarom kihúzatni!
Tehát fogszabályzóval lehet igazítani rajta?!
Nekem is ilyen az egyik bölcsességfogam. Két dolog történhet, vagy ennek a fognak nem lesz jövője, vagy a mellette levő 7-esnek.
Az én esetemben ez utóbbinak... Az történt, hogy a bölcsességfog természetéből adódóan nőni fog előre, a te esetedben É-K irányban. Igen, de ott van mellette a 7-es fog, mint a képen látszik már hozzá is ért. Attól függetlenül nőni fog tovább. Tehát nálam ez történt: belenőtt a 7-es fogba. És ott megszuvasította, ráadásul az íny alatt. Persze ez kívülről nem látszik, h a 8-as fog a 7-es alá türemkedik, meg nem is érezni. Aztán egyszer csak (ez az egyszer csak olyan 15 év után történt meg miután a bölcsességfog első életjelét adta) földimogyorózás közben letört a 7-es fog bölcsességfog felőli fele. Így sajnos a 7-es menthetetlen lett és most a 8-as van félig a helyén ilyen bedőlt pozícióban.
Hát ha mindenáron meg akarnád menteni, legfeljebb megfogszabályozni lehetne, de őszintén nem hiszem h fel lehet állítani. Ha meg így marad, a te 7-esedet is tönkre vághatja. Ha már választani kell, inkább a 7-est kell megvédeni a 8-astól.
Nekem rendesen állnak csak nincsenek rendesen kinőve!A kép csak egy példa volt hogy egy kifejlett fogak az ínybe megbújva.
Nincsenek egy szintben a többi foggal és ez engem zavar egyfolytában csesztetem ha rám jön mint egy elmezavaros aki egyfolytában vakarja a fejét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!