Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogpótlás. Tudok valahogy...

Molia kérdése:

Fogpótlás. Tudok valahogy "spórolni"?

Figyelt kérdés
Fogpótlása / implantátumra lenne szükségem, azonban a költségek eléggé borsosak (ahogy én láttam foganként 150.000 forint). Azt szeretném megtudni, hogy van valami módom arra, hogy ez ne legyen ilyen magas? Nyilván ez nem lesz 15.000 forint. De ha mondjuk elmegyek Semmelweis fogorvosi karára, akkor ott lehet, hogy olcsóbban csinálják meg? (Tudom, hogy a medikusuk pl. fogtömést olcsóbban vállalnak). Vagy ha a saját fogorvosomhoz megyek, úgy esetleg olcsóbb? (Én ezeket az árakat magán klinikák oldalán néztem). Szóval van BÁRMILYEN lehetőség arra, hogy ne legyen ilyen borsos ez az ár? (Azt leszámítva, hogy menjek egy rossz klinikára...)

2015. júl. 30. 02:09
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve láttam a Semmelweis weboldalán hogy fogpotlás implantátumra 60.000 + technikai költség, azonban nem világos, hogy ez magát az implantátumot is tartalmazza?
2015. júl. 30. 04:16
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
A fog implantalas egy nagyon draga dolog, es lenyegeben nem tudsz (es nem is igazan sporolni rajta). Az jo minosegu implantatumnak es az ehhez tartozo jo minosegu fogorvosi munkanak meg van az ára :/
2015. júl. 30. 05:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem mindegy mennyi fogat kell pótolni, nem csak implantátumos megoldás van. Menj be egy fogtechnikushoz, fog adni jó tanácsokat, orvost is javasol.
2015. júl. 30. 08:04
 4/4 anonim ***** válasza:

árak: (..,aki nem hiszi nézzen, kérdezzen utána)

- mini implantátum 55-65.000 / db, amire a szádban lesz kb 100.000 ft

- normál implantátum pl.: alphabio 185.000-215.000 ft / db (ezért be is rakják)

- prémium implantátum kb 300.000 / db (ezért be is rakják)

prémiumból per pill a straumann (ha jól írom) a legjobb 345.000 / db

Ezek CSAK IMPLANTÁTUM ÁRAK, ebben fog NINCS! AZ KÜLÖN PÉNZ!

Fontos: A mini implant-ok az orvosi kamara szerint is problémás: nincs megfelelő alátámasztás, ugyan könnyű berakni, azonnal terhelhető, nem fáj és gyorsan megvan, de mivel nem csontosodik kb 4-6 év múlva annyira "elsüpped", azért kell fizetned, hogy a mini implantokat kiszedjék a szádból! És kezdheted elölről. Ezzel csak azt mondom megéri a minimum normálisakat választani!

Fogak: Rögtön kiemelném, ha már ehhez fogakat szeretnél, olyan anyagú, keverékűt válasszatok hozzá, ami nem karcolódik, gyakorlatilag törhetetlen stb. Bár úgy emlékszem ez a legdrágább. A lényeg, hogy bármit,amit az állkapcsod kilopontban elbír, az nem ellenfél. pl.: csontok. És ilyen 50-60.000 / fog áron kell felszoroznod még az implantok mellé: 32-4 bölgyesség = 28/2 állkapocs= 14 fogad van állkapcsonként az: 14X50.000= 700.000 + 700.000 = 1.400.000 a fogak

És akkor egy minimum normális alpha : 200.000x14=2.800.000 + 2.800.000

Összeadod nagy vonalakban: kerek 7.000.000 ,- forint

Ebben nincsenek benne extra dolgok pl.: csontpótlás, sínusz emelés vagy gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatás stb stb .. az még MÉG MÉG MÉG KÖLTSÉG!

(A fogászai árak emelkednek, gyakorlatilag évről-évre)

2015. júl. 30. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!