Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha hagyom kirohadni a fogaimat...

Ubul Ubul kérdése:

Ha hagyom kirohadni a fogaimat, lehetnek kellemetlenségeim?

Figyelt kérdés
Félek a fogorvostól. Már van két hátulsó fogam, ami kirothadt, szerintem csak vésővel tudná kiszedni egy fogSEBÉSZ. Arra gondoltam, hagyom mindet kirohadni, s ha kész, tetetek be műt. Porcelánból. Oszt mosni se kellesz. + pénzt spórolok a fogorvosokkal.
2015. júl. 18. 12:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

Ha ez nem kamu, hát fogsz te még ordítva a fogorvoshoz menni, mert úgy fog fájni a fogad, szépen begyullad, a sok kórokozó elkezd terjedni a szervezetedben, lesz egy máshová is kiterjedő fertőzésed, amit majd nem csak a fogaidnál fogsz észrevenni.

És szerintem mielőtt a megkapod a protkót, nem lesz mit csinálni a szádban?:)

Meg szerintem a protkót nem kell tisztán tartani?

Bár szerintem ez egy kamukérdés. Ha van is ilyen igénytelen ember, az nem reklámozza...

2015. júl. 18. 12:31
 2/17 anonim ***** válasza:

Hányingert kap körülötted minden ember és kétlem, hogy az ilyen büdös szájjal neked könnyebb lesz együtt élni.

Meg remélem tudod, hogy ha nem több milliós implantátumot akarsz (amit jóval fájdalmasabb is megcsináltatni, mint egy kis szájsebészeti beavatkozás), akkor kéne néhány stabil és egészséges fog, amire rá lehet építeni... És a műfogat is mosni kell. Remélem emberek közé nem jársz, mert egy igénytelen spúr alak vagy, fúj.

De gyanítom tényleg csak egy gyenge kamukérdés, mert ekkora nyomorék csak nincs. :D

2015. júl. 18. 12:35
 3/17 anonim ***** válasza:
Ha az a problémád, hogy félsz a fogorvostól és pénzt akarsz spórolni, akkor a műfoggal sem jársz jobban. Rengeteg pénzbe kerül (ha implantátumot akarsz, akkor milliós összegbe)és baromira macerás és fájdalmas, nagyon sokszor kéne látogatnod a fogorvost, mire teljesen kész lenne, addig meg nem tudnál rendesen enni sem. A felragasztható műfogsorral is sok a probléma, egyáltalán nem olyan érzés, mint ha saját fogaid lennének.. Ja és ha megvárod, hogy kirohadjon az összes, akkor jó sokáig kell majd feketés, hiányos fogsorral mutatkoznod, bár nem tudom, ez neked mennyire lenne kellemetlen.
2015. júl. 18. 12:40
 4/17 A kérdező kommentje:
A hátsó fogaimból anno kiszedték az ideget... Ne tudjátok meg hogy fájt... Betömte az orvos, mégis kirohadt. Szóval nem fáj már, mert nincsenek benne idegek. Néha kicsit gennyesedik az ínyem, de azt kinyomom, és jobb utána.
2015. júl. 18. 12:47
 5/17 A kérdező kommentje:
Reszketek a fogorvostól. Miért nem csinálják altatással a fogakat? Lehet egyáltalán úgy kérni? Valaki alkalmazza azt a technológiát?
2015. júl. 18. 12:50
 6/17 anonim ***** válasza:

Hát te nem vagy normális... Még szép, hogy lehetnek kellemetlenségeid. Nem csak a fogad fog fájni, ha elkapsz egy szép kis fertőzést. A fejedtől a kis lábujjadig mindened be lesz gyulladva és olyan szájszagod lesz, hogy 2 km-es körzetedben mindenki az ájuldozás szélén fog állni.

Lehet éber szedációt kérni, de nem fogtömésre.

Javaslom, hogy útban a fogorvos felé látogass meg egy pszichológust is. :)

2015. júl. 18. 13:06
 7/17 A kérdező kommentje:
Altatást lehet kérni, vagy sem?!
2015. júl. 18. 13:14
 8/17 anonim ***** válasza:
Komolyabb szájsebészeti beavatkozásoknál lehet, de egy sima gyökérkezeléshez, vagy foghúzáshoz nem, még akkor sem, ha vésnek, meg vágják az ínyt. Ha elmész egy maszekhoz és nagyon sokat fizetsz neki, akkor lehet, hogy mégis, de amúgy nem fognak altatni.
2015. júl. 18. 13:27
 9/17 A kérdező kommentje:
Nektek már szedtek ki ideget a fogatokból? Nekem igen, és csillagokat láttam a fájdalomtól. Ennek nem szeretném ujra kitenni magamat.
2015. júl. 18. 13:36
 10/17 anonim ***** válasza:
Kérj éber szedációt. Ébren leszel, de nem tudsz magadról, és amnéziát kapsz. Nem emlékszel majd semmire. Kb. 20-25 ezer forintba kerül. Egy kalap alatt meg tudnak így csinálni több fogadat. Ne hagyd őket kirohadni, hiszen nincs rá garancia, hogy szépen kipotyognak. Akkor meg majd szedegetheti ki a doki darabokban, fúr-farag, belehajt csavart meg ilyenek. Jobb lesz ez? Protkó csináltatáskor is csak el kell menned dokihoz, nem kerül fel magától. Amúgy meg jah, altatást is lehet kérni, de az több macerával jár. Maradj az éber szedációnál, ha ennyire fosol, nekem bevált. Észre se vettem, és már kiműtötte a fogamat.
2015. júl. 18. 15:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!