Letört a fogam, mit tegyek?
5 évvel ezelőtt és is bringával felnyaltam az aszfaltot. A bal felső egyesemnek egy elég nagy darabja letört. A sarka eléggé csorbult. Mivel letört a fog külső rétege, ezért nekem is fájdogált amikor levegőt vettem, de nem vérzett. Szerencsére nem ment el a törés a fogbélig, így az orvos egy kb 5 perces művelet során fehér tömőanyaggal pótolta. Még pénzt se kért érte.
Azóta volt még egy esésem, kitört a tömőanyag, szintén 5 perc alatt megoldotta. Igaz, akkor már az volt a legkisebb gond.
Ha viszont mély a törés, akkor lehet gyökér kezelni kell, és korona kerül rá. Mindenképpen menj el orvoshoz, mert egy csorbult fog nagyon könnyen romlik. És ha letörik teljesen akkor a foggyökeret kell eltávolítani. Olyanom is volt a második baleset után,. na az elégf szar :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!