Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letört a fogam Egy nagyon...

Letört a fogam Egy nagyon pici látszik ki belőle az baj ha benövi az in?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem fáj semmi gondot nem okoz nekem csak kiváncsi vagyok valamilyen problémával jár majd ha benővi az in??
2015. jún. 19. 21:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen lehet probléma, nem szabad bennhagyni! Szájsebészt vagy fogorvost keress fel minél hamarabb.
2015. jún. 19. 21:53
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Sértheti a nyelved, az ínyed (nem ín, hanem íny!), begyulladhat, elhalhat, tályogosodhat (sőt, szinte tuti, hogy el fog halni). Az a fog mindenképp eltávolítandó, és a helyedben pótolnám is. Ha nem pótolod, a helyét átveszi a többi fog, tehát eltávolodnak egymástól a fogaid, csúnya leszel. Letört fogat nem hagyunk csak úgy benövődni (amúgy ahhoz évek kellenek). A 21. században vagyunk, a fogászatban lassan űrtechnika van, tessék törődni az ilyesmivel.
2015. jún. 19. 21:54
 3/12 anonim ***** válasza:
Mitől tört le? Ha szuvas, jobb lenne kiszedetni a maradékot gyökerestül, mielőtt begyullad, nagyon ronda csonthártya/csontvelőgyulladást okozhat az állkapocscsontban.
2015. jún. 19. 21:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Bal felső fog.. Kilátátszodik még a fogam kb 6-7 hónapja tört le.. Félek a fog orvostól van 1-2 rossz élményem vele azóta nem is voltam fog orvosnál...
2015. jún. 19. 22:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha hagyod a szádat rohadni, akkor nem orvoshoz fogsz menni, hanem egyből a szájsebészeti műtőbe, ahol kivésik majd és alkoholos mosással mossák át a fejed, hogy kijöjjön a genny, ami a gyulladás miatt belegyűlik... most komolyan, egy ügyes doki úgy kikapja, hogy meg se érzed, max az érzéstelenítő után egy Cataflam és kialszod. Nem az sztk-alapon működő szörnyszülöttekhez kell menni, sajna a szád épségét meg kell fizetni, a jó orvos drága, de ha így hagyod, garantálom neked, hogy sokkal nagyobb kulimászba kerülsz idővel.
2015. jún. 19. 22:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Hétfőn elmegyek a fogorvoshoz és meg nézetem. Am sok ismerősöm mondta h semmi baj nem lesz ha ránő nekik is ránött az iny és semmi baj(uk) ezért is tettem fel a kérdést több tapasztalatra vagyok kiváncsi.
2015. jún. 19. 22:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát akkor elmesélem, hogy nekem is letört, de megsérült az idegkamra, és jól begyulladt. Először csak picit éreztem, rágásnál. Erősödött, majd kaptam egy szájzárat egyik reggelre. A doki felfeszítette, megállapította, hogy tályogos gyulladást okozott a törés (külföldön történt, és úgy döntöttem, hazautazom a saját a dokimhoz, addig kibírom, és hát ez idő alatt fajult el a dolog). Szájsebészeti műtétem volt, felvágtak, mostak, varrtak, aztán a fogam meg vésték. Jó buli volt! Utókezelés, az is jó fájdalmas, még 3x. ha nem vártam volna meg a gyulladást, akkor csak egy vésés lett volna, azt pár óra alatt el is felejted...

Amúgy meg az ismerőseid, akiknek benőtt, és verik a mellüket, igénytelen disznók, már ne is haragudj, de gyomorforgató, hogy valaki így elhanyagolja a száját és még büszkélkedjen is vele. Fúj.

2015. jún. 19. 22:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Ahány ember annyi szokàs! Kb ezt tudnám ráirni.. De én pont ezért tettem fel a kérdést mert nem szeretnék se fog gyullladást se semmit.. Mondjuk a gyulladás az nagyon fájna nekem nem fáj a fogam inyem sem csak zavar hogy letört és kis darab látszik ki belőle... 😒
2015. jún. 19. 22:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát figyelj ezt szerintem a szájsebész fogja kiszedni. de tökéletes ha először fogorvoshoz méssz. Van egy ismerősöm olyan tályog lett a foga alatt hogy majdnem meg kellett műteni ami azt jelentette volna hogy vágtak volna egy nagy nyílást és ott szívták volna le a gennyet. ne kockáztass.
2015. jún. 19. 22:42
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.. Jól megilyesztetetek, amugy is kicsit pánikbeteg vagyok de azért belehalni nem lehet?? 😊 hétfőn elmegyek a fogorvoshoz és majd mondja h mi lesz a teendő..
2015. jún. 19. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!