Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kinek mennyi ideig volt fenna...

Kinek mennyi ideig volt fenna fogszabályzó? és most raktak fel nekem egy gumit az mi?

Figyelt kérdés
már mint az utolsótol kell majdnem az elsőig ér, és nekemis fell kell tenem kaja meg fogmosás után nektek is volt?az pontosanmit csinál?
2010. márc. 3. 18:28
 1/8 anonim válasza:
nekem 5 éve van levehetős fogszabim =D már megszoktam
2010. márc. 3. 18:34
 2/8 anonim válasza:
am az a "gumi" nemtom mi (előző vok)
2010. márc. 3. 18:41
 3/8 A kérdező kommentje:
hát az alsó fogsoromnak a leghátsó fogára kell akasztani meg a felső fogsoromnak a 2. fogára mármint nem a nyuszi fogra hanem ami mellette van mind két oldalnál. remélem innentől már hamar leveszik ugy tom ez már az utsó szakasz.
2010. márc. 3. 18:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Először kivehetőm volt 3 évig utána ragasztott 2 évig majd ezek után megint kivehetőt kaptam 2 évre! :D

Megéri a szenvedés :D

Amúgy a gumi nem tudom mi. Nekem a ragasztottra minden egyes húzáskor új gumis védőt raktak fel, de én azt magamtól nem tudtam leszedni meg feltenni...

2010. márc. 3. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:
A gumikkal állítják be a harapásod.
2010. márc. 3. 20:46
 6/8 A kérdező kommentje:
és ez a gumi amivel a harapásomat állitják be az már az "utolsó" fázis? a fogszabályzásban?
2010. márc. 3. 21:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Általában igen, de nem lehet biztosra mondani. Valakinek elég 1-2 hónapot gumizni, valakinek pedig 6 hónapnál is többet kell, különböző "alakzatokban".
2010. márc. 4. 21:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Rég kérdezte a kérdező, de leírom saját tapasztalatom, hátha valakinek még hasznos lesz.

Ez a gumi, amiről a kérdés feltevője beszélt kicsit zavarosan, azt a felső fogsorod szemfogára és az alsó fogsorod hatosára kell felrakni mindkét oldalt, így próbálva az alsó állkapcsodat előrébb húzni. Ezt ugyanis olyanoknál alkalmazzák, akiknek hátrább van csúszva az alsó állkapocs.

Nekem negyedik hónapja kell hordanom az extra erős gumikat, és sajnos ez idővel sem válik kényelmessé, max kényelmesebbé. Lehetetlen vele normálisan enni, az első néhány napban jóformán enni sem tudsz annyira fájnak a fogaid, az meg a másik, hogy reggel-este fel kell gumizni a fogszabit, és néha bizony elfelejti az ember s olyankor több órára kimarad.

De túlélhető. És igen, azt mondják, hogy ez már az utolsó stádium, de nekem először tavaly júliusban kellett gumiznom, aztán októberig semmi, novemberben megint kaptam, megint semmi, februárban újra, megint semmi, és most a hónap elején kaptam megint. Imádom a fogorvosom (ironikusan persze), augusztusban lesz három éve, hogy szenvedek a fogszabályzóval, mikor eredetileg két évre rakta fel. Már rühellem, szégyenlek mosolyogni vele, és a legbosszantóbb, hogy az összes ismerősömnek, akiknek később rakták fel a vasat mint nekem, mindegyiküknek levették már. Bosszantó.

De kitartást minden sorstársamnak, egyszer vége lesz és akik addig nevettek rajtunk, irigykedni fognak egytől-egyig! :)

2012. máj. 15. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!