Kinek mennyi ideig volt fenna fogszabályzó? és most raktak fel nekem egy gumit az mi?
Először kivehetőm volt 3 évig utána ragasztott 2 évig majd ezek után megint kivehetőt kaptam 2 évre! :D
Megéri a szenvedés :D
Amúgy a gumi nem tudom mi. Nekem a ragasztottra minden egyes húzáskor új gumis védőt raktak fel, de én azt magamtól nem tudtam leszedni meg feltenni...
Rég kérdezte a kérdező, de leírom saját tapasztalatom, hátha valakinek még hasznos lesz.
Ez a gumi, amiről a kérdés feltevője beszélt kicsit zavarosan, azt a felső fogsorod szemfogára és az alsó fogsorod hatosára kell felrakni mindkét oldalt, így próbálva az alsó állkapcsodat előrébb húzni. Ezt ugyanis olyanoknál alkalmazzák, akiknek hátrább van csúszva az alsó állkapocs.
Nekem negyedik hónapja kell hordanom az extra erős gumikat, és sajnos ez idővel sem válik kényelmessé, max kényelmesebbé. Lehetetlen vele normálisan enni, az első néhány napban jóformán enni sem tudsz annyira fájnak a fogaid, az meg a másik, hogy reggel-este fel kell gumizni a fogszabit, és néha bizony elfelejti az ember s olyankor több órára kimarad.
De túlélhető. És igen, azt mondják, hogy ez már az utolsó stádium, de nekem először tavaly júliusban kellett gumiznom, aztán októberig semmi, novemberben megint kaptam, megint semmi, februárban újra, megint semmi, és most a hónap elején kaptam megint. Imádom a fogorvosom (ironikusan persze), augusztusban lesz három éve, hogy szenvedek a fogszabályzóval, mikor eredetileg két évre rakta fel. Már rühellem, szégyenlek mosolyogni vele, és a legbosszantóbb, hogy az összes ismerősömnek, akiknek később rakták fel a vasat mint nekem, mindegyiküknek levették már. Bosszantó.
De kitartást minden sorstársamnak, egyszer vége lesz és akik addig nevettek rajtunk, irigykedni fognak egytől-egyig! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!