Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nekem elvileg lesz fogszabályz...

Nekem elvileg lesz fogszabályzóm, és valaki leírná, hogy hogy zajlik ez az egész?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm! :D

2015. jún. 29. 06:24
 1/5 anonim válasza:

Elsőként elmész a fogszabályozós orvoshoz. Ő elküld egy röntgenre és ha az alapján is szükségesnek találják a fogszabályozást kapsz egy kövér csekket, amit fel kell adnod, és a következő alkalommal ezzel kell visszamenned. Esetleg kérheti a fogszabályozós, hogy húzass ki egészséges fogadat, hogy szépen be tudjon állni a többi a helyére. Aztán mintát vesznek a fogaidra, ami alapján elkészítik a fogszabályzót. A felépítése kicsit hosszadalmas, ha jól emlékszem nekem 1-1,5 óra volt (alsó, felső). Utána kb 3 napig banán összenyomva, alma reszelve, joghurt daráltkeksszel, bébiétel és levesek,mert annyira fájni fog, de nyugi le nem fogsz fogyni.(algoflex/flector legyen otthon) Ezután havonta kell járnod kontrollra, gumit cserélnek, szorítanak a dróton. Attól függően pedig, hogy milyen hosszú kezelésre van szükséged 1-2 évig rajta lesz. Utána kapsz éjszakára sínt, hogy úgy is maradjanak a fogaid:)

Nekem 1 év, pár hónapig volt felragasztott, utána sín, gyönyörűek voltak a fogaim. 2 éve vették le, azóta megy szét, mert állítólag nyelvlökéses nyelésem van, amit csak logopédus oldana meg...:( mellesleg felül mindkettő 4-esemet kihúzták.

2015. jún. 29. 08:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Óh .. Köszönöm szépen a választ! :D és kb mennyibe kerül alul, felül?
2015. jún. 29. 08:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Minimum 100k/ív, plusz havonta minimum egy 5-ös az aktiválás (így hívják amikor visszamész és "igazítanak" rajta).

Ha 300-ból megúszod, akkor nagyon szerencsés vagy.

2015. jún. 29. 19:47
 4/5 A kérdező kommentje:
18 év alatti is?
2015. jún. 30. 11:24
 5/5 anonim válasza:
Ha sztkba mèsz 35000ft az egèsz,ès ugyan olyan jól megcsinálják a fogad
2015. júl. 8. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!