Fogászati implantátummal rendelkezők! Megosztanátok tapasztalataitokat?
fiatal lány vagyok,és csírahiány miatt sajnos több helyen is szükségem van implantátumra, de nagyon izgulok miatta!
A youtube-on néztem róla videókat és valami iszonyat...
lenne 1-2 kérdésem, akinek van, leríná, hogy:
- mennyire vérzett?
- fájt-e/érzett-e közben vmit? (Milyen fájdalomcsillapítót adtak, injekciósat ugye?)
- mikor volt,és azóta hogy üzemel
- van/volt-e idegentest érzés, és azóta megszokta-e ezt?
- mennyit ültettek be neki, és ez mennyi időbe telt?
Nagyon köszönöm a válaszokat!
ja, még:
- csontpótlást csináltak-e neki előtte, és az milyen volt?
- bedagadt-e valahol a műtét után?
- milyen gyors volt a gyógyulási folyamat?
- utána kellett-e antibiotikumot, v egyéb gyógyszereket szednie?
Nekem 1-et ültettek be 2 éve.
Természetesen nem fájt, jól érzéstelenítették. Utána antibiotikumot kellett szednem. Utána olyan 4 hónappal később szerelték fel a csapra a fogat.
Tökéletesen üzemel :)
köszönöm válaszod! és milyen fajta fájdalmat éreztél utána?
ami még nagyon érdekel: nem érezted úgy, hogy idegen anyag, és nem fogod tudni megszokni? amikor már a korona is fennvolt
A műtét maga nem volt fájdalmas, csak azt érezni, hogy a szájadban turkálnak. Utána néhány napig kell fájdalomcsillapító és antibiotikum. Nekem nagyon sok csontpótlás kellett, és több műgyökeret is beültettek, kb. 1 és 3/4 óráig tartott a műtét. Megdagadt az arcom és lila is lett. A dagadás kb 3 nap után ment le, a lilaság 10 nap (de addig otthon voltam). 1/2 év után lehet felépíteni a fogat, idegentest érzésem talán 1 napig volt.
Ha fiatal lány vagy, mindenképp megéri! Az emésztésre is hatással van, hogy tudsz-e rendesen rágni és a kinézeteden is sokat javít a fogpótlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!