Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzóval kapcsolatban...

Fogszabályzóval kapcsolatban szeretnék kérdezni. Szerintetek milyen ez a fogszabályzó?

Figyelt kérdés
Nemsoká lesz fogszabályzóm, csak még azt nem tudom, hogy milyen. Nézegettem a neten, hogy milyenek vannak. És találtam egyet az Invisalign fogszabályzót, de nem tudom, hogy megérné-e? Ez egy átlátszó fogszabi. Akinek van róla valami véleménye az leírná? Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 2. 15:59
1 2
 1/11 anonim válasza:

szijja

én nemtudom az milyen,de nekem tavaly nyár óta van fogszabim. és komoly problémát nem tudok mondani, persze vannak hátrányai, de ha arra gondolsz h miért is csinálod végig akkor jó. bármikor eljött az az érzés h nagyon fáj (általában húzások után egy napig) akkor mindig a szép fogsorom volt a szemem elött:) bár nekem sima fém szinű van, nem panaszkodhatok.elméletileg még idén leveszik,már nagyon várom. bár most valami hülye gumikat is viselnem kell...:D 19/l

2010. márc. 3. 18:39
 2/11 A kérdező kommentje:
Milyen húzások után? Ki kell húzni a fogat ahoz, hogy legyen fogszabályzó????????
2010. márc. 9. 17:03
 3/11 anonim ***** válasza:
látszik nagyon kezdő vagy... amiről te besélsz az kb milliot kostál. a húzás meg azt jelenti h megfeszíti a fogakat, osszetolja őket h beálljanak a helyükre
2010. márc. 9. 17:45
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi, már megilyedtem, hogy ki kell húzni afogat, egyébként mit tudsz még erről a fogszabályzóról(Invisalign)?

Igen sajnos tudom, hogy elég drága, épp ezért szeretném tudni, hogy megéri-e?

2010. márc. 9. 17:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőmnek volt hasonló, nem pont ez, de szerintem nem jó, túl macerás. Ő is azt mondta, hogy most már lehet nem ezzel próbálkozna, ha újra kéne kezdenie. Akkor már inkább csináltass esztétikusat vagy olyat, amit a fog belső oldalára ragasztanak. Azok sem olcsók, de ennél biztos jobban kijössz belőle.

Nekem 16 éves koromtól volt fogszabályzóm, és igen, ki kellett húzni hozzá két fogamat, mert nem fértek el szépen sorban a számban. Alulról is akartak egyet, de azt nem hagytam. Hozzáteszem most már sajnálom, mert másznak vissza a helyükre, széttolják egymást. Mivel nekem két fognyi szabad helyet kellett eltávolítani, ezért néha iszonyatos fájdalmaim voltak, a fogszabályzó húzása után 3 napig joghurton és levesen éltem, de én is azt tartottam szem előtt, hogy milyen szép mosolyom lesz, hisz már a készülék alatt is látszott mennyivel szebben állnak. Amúgy nekem is sima fém volt, így is majdnem 80 ezer forintomba került (18 év alatt, akkor még támogatással). Már teljesen elfogadott lett a fiatalok körében, sosem volt belőle problémám, és így visszagondolva sem változtatnám meg a döntésemet SOHA! Mert az én döntésem volt nem a szüleimé, és ezt meg kellett várni, mert erőszakkal nem lehet!!!

2010. márc. 9. 19:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem 4 fogat húztak, utána tették fel a sima fémszínűt, ez 150 000 Ft volt (már 18 felett voltam). Aztán 2 év szenvedés, de megérte. Utána kaptam kivehetőt, akkor ajánlott a dokim hasonlót, mint amit te írtál, de én a másik fajtát választottam+még mindig van a fogaim belső felszínén rögzítés (és pár évig lesz is), hogy ne álljanak vissza.
2010. márc. 9. 19:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de én semmiképpen nem akarok sima fogszabit. A foghúzás meg kizárt!!! 20.-án megyek fogorvoshoz, és akkor beszéljük meg erről a fogszabiról a tudnivalókat. Egyébként a belső fogszabin is gondolkoztam, de ahogy az árakat néztem az még drágább lenne. és a kivehetős tetszene, ♥♥♥
2010. márc. 9. 21:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a kivehető pont azért nem jó, mert mindig megfogod rá találni az indokot, amiért éppen nincs a szádba. Nálam ugyanez volt. Legyen, de csak is éjszakai. Lett is, aztán kb fél évig lelkesen használtam, utána majd holnap, majd holnap, végül nem ért semmit, ezért mondtam pár évvel később hogy legyen inkább állandó.

A foghúzás ellen pedig hiába tiltakozol, hogy ha az orvos javasolja, akkor ki kell, vagy semmit nem ér a fogszabályzás, mert 2 hónappal később ugyanúgy állnak a fogaid mint előtte. Ettől függetlenül, ha úgy érzed van annyi kitartás benned, hogy a fájdalom ellenére sem veszed ki a szádból a szabályzót, és nem lesz kidobott pénz, akkor csináltasd!

2010. márc. 9. 23:01
 9/11 anonim válasza:
nekem egyik barinőmnek van belső fogszabályzója, és mondta, h sokkal rosszabb, mivel állandóan töri a nyelvét, nehezebben lehet tisztitani , teszem azt nem látod ha ott marad valamien kaja és az ott szépen rohad tehát hamarabb lesznek lyukas fogaid, mig a külső fogszabinál (nekem is az van) nincs ilyen, nekem is volt kivehető de mint ahogy az elöttem szoló is mondta talál rá okot az ember h ne tegye be....
2010. márc. 10. 10:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazából, ha a fogorvos azt mondja, hogy húzni kell, akkor inkább hagyom az egészet és nem lesz fogszabályzóm. Állandót nem szeretnék csak a kivehetős jöhet szóba, egyébként nem túl sokat kéne korrigálnom a fogamon, addig meg kibírom, hogy minden nap feltegyem Úgy is egész nap rajtam lenne.
2010. márc. 10. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!