Fogszabályzóval kapcsolatban szeretnék kérdezni. Szerintetek milyen ez a fogszabályzó?
szijja
én nemtudom az milyen,de nekem tavaly nyár óta van fogszabim. és komoly problémát nem tudok mondani, persze vannak hátrányai, de ha arra gondolsz h miért is csinálod végig akkor jó. bármikor eljött az az érzés h nagyon fáj (általában húzások után egy napig) akkor mindig a szép fogsorom volt a szemem elött:) bár nekem sima fém szinű van, nem panaszkodhatok.elméletileg még idén leveszik,már nagyon várom. bár most valami hülye gumikat is viselnem kell...:D 19/l
Köszi, már megilyedtem, hogy ki kell húzni afogat, egyébként mit tudsz még erről a fogszabályzóról(Invisalign)?
Igen sajnos tudom, hogy elég drága, épp ezért szeretném tudni, hogy megéri-e?
Egyik barátnőmnek volt hasonló, nem pont ez, de szerintem nem jó, túl macerás. Ő is azt mondta, hogy most már lehet nem ezzel próbálkozna, ha újra kéne kezdenie. Akkor már inkább csináltass esztétikusat vagy olyat, amit a fog belső oldalára ragasztanak. Azok sem olcsók, de ennél biztos jobban kijössz belőle.
Nekem 16 éves koromtól volt fogszabályzóm, és igen, ki kellett húzni hozzá két fogamat, mert nem fértek el szépen sorban a számban. Alulról is akartak egyet, de azt nem hagytam. Hozzáteszem most már sajnálom, mert másznak vissza a helyükre, széttolják egymást. Mivel nekem két fognyi szabad helyet kellett eltávolítani, ezért néha iszonyatos fájdalmaim voltak, a fogszabályzó húzása után 3 napig joghurton és levesen éltem, de én is azt tartottam szem előtt, hogy milyen szép mosolyom lesz, hisz már a készülék alatt is látszott mennyivel szebben állnak. Amúgy nekem is sima fém volt, így is majdnem 80 ezer forintomba került (18 év alatt, akkor még támogatással). Már teljesen elfogadott lett a fiatalok körében, sosem volt belőle problémám, és így visszagondolva sem változtatnám meg a döntésemet SOHA! Mert az én döntésem volt nem a szüleimé, és ezt meg kellett várni, mert erőszakkal nem lehet!!!
Véleményem szerint a kivehető pont azért nem jó, mert mindig megfogod rá találni az indokot, amiért éppen nincs a szádba. Nálam ugyanez volt. Legyen, de csak is éjszakai. Lett is, aztán kb fél évig lelkesen használtam, utána majd holnap, majd holnap, végül nem ért semmit, ezért mondtam pár évvel később hogy legyen inkább állandó.
A foghúzás ellen pedig hiába tiltakozol, hogy ha az orvos javasolja, akkor ki kell, vagy semmit nem ér a fogszabályzás, mert 2 hónappal később ugyanúgy állnak a fogaid mint előtte. Ettől függetlenül, ha úgy érzed van annyi kitartás benned, hogy a fájdalom ellenére sem veszed ki a szádból a szabályzót, és nem lesz kidobott pénz, akkor csináltasd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!