Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lecsiszolt fogra milyen...

Lecsiszolt fogra milyen "védőréteget" tudnak rakni, amíg nem készül el a korona?

Figyelt kérdés

Ma csiszolják le a hátsó fogaimat, vesznek mintát és elvileg jövőhét közepére meglesz a korona rá.

A fogorvos azt mondta, hogy addig tesz rá egy "védőburkot", ami addig is megvédi ezeket a fogakat.

Mire gondoljak? Ideiglenes koronára? Az az én esetemben kb. 80.000 forint lenne, amit nem igazán szívesen fizetnék ki 4-5 napra.

Vagy valami más megoldás is létezik?

2010. febr. 26. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Műanyag korona, amiért nem kell külön fizetni.
2010. febr. 26. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem ma csiszolták le az első 4 fogamat, nem kellett gyökérkezelni csak csiszoltak. Én nem kaptam rá semmilyen védőréteget, fogatlan vagyok egy hétig. Nem is mondott ilyen megoldást a doki.
2010. febr. 26. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Ún. ideiglenes korona anyagot (műanyag).
2010. febr. 26. 12:18
 4/7 A kérdező kommentje:
és kb mennyibe kerülhet? ahogy én olvastam a fogdokim árlistáján az ideiglenes korona 12-14 ezer. ennyit nem szívesen adnék ki 4-5 napra...
2010. febr. 26. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:
5 ezer/fog kb.
2010. febr. 27. 12:01
 6/7 A kérdező kommentje:
megtörtént a "műtét". műanyag koronát tettek rá, és nem kellett fizetni, a porcelán korona ára tartalmazta
2010. febr. 27. 15:54
 7/7 anonim ***** válasza:
kérhető rá műanyag korona darabonként 3000 ft-ért arra a pár napra amég elkészül a porcelán. de ha ezüstpapírral becsomagolod a lecsiszolt fogakat, akkor már nem is lesznek érzékenyek. ez esetben nem kell a műanyag korona. nekem a 4 porcelán 2 nap alatt készül el csiszolás után.
2014. okt. 21. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!