Fogszabalyzo, alsó 1. fog kihúzásával? Hasonló tapasztalatok?
Szia!
Én szeptember elején kezdtem el fogszabályzót hordani. Akkor még csak fölülre kaptam, mert annyira befelé álltak ott a fogaim, hogy alulra nem fért volna oda a készülék (mély harapásom van). Alulra decemberben kaptam, 1 hónapig úgy volt rajta, hogy az az egy fogam elől ki volt hagyva, amit utána januárban kihúztak. Nem fájt, hamar meggyógyult, csak nyilván furcsa volt, hogy ott volt egy fognyi lyuk legelöl, de hamar hozzászoktam igazából. A lyuk idővel egyre kisebb lett, és mostanra mondhatom azt, hogy teljesen eltűnt (de már 1-2 hónapja se volt feltűnő). Szóval hamar beálltak a helyére a mellette levő fogak. Most már szinte teljesen egyenesen állnak a fogaim végre alul is (ott nagyon kusza volt nálam is a helyzet), és nem feltűnő, hogy csak 3 metszőfog van ott. Összességében tehát nem bántam meg, és örülök, hogy belevágtam ebbe. (:
Amúgy mielőtt belevágtam, én is kerestem "ösztönzést", ezt a blogot találtam, ez a lány minden hónapban leírta élményeit (angolul) meg képeket is csinált mindig, hogy épp hogy áll (neki is elől húztak 1 fogat), hátha érdekel:
Igen, nekem is elég látványosan gyorsan tűnt el a lyuk. :)
1 fog alul középen, ami szimmetrikusnak számít most. Gondolj bele: ott már csak 3 metszőfog van, csak így lehet esztitékailag jól elrendezni őket, ha az egyik bejön középre. Az még hülyébben nézne ki, ha egyik oldalon 2 metszőfog lenne, míg másikon 1 metsző és egy szemfog (+ utána az egész hátrébb nézve is el lenne csúszva). Szerintem.
Tessék, csináltam ilyen összehasonlítós képet. (:
Szívesen! ( :
Igen, valóban hamar egyenesbe jöttek, aminek nagyon örülök. Már csak kisebb állítgatások vannak hátra amúgy, a fogorvosom szerint ősszel már le is jöhet a készülék. Pedig eredetileg másfél évet becsült az egésznek, de úgy tűnik 1 év is elegendő lesz, hogy a helyükre menjenek a fogak gyökerestül. Gondolom ez azért emberfüggő, milyen hamar állnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!