250 ezer forinttal már tudok fogszabályzót csináltatni, vagy még kevés?
Jelenleg ennyim van (ennyim se, csak diákhitel), nem tudom mikor lesz több, attól függ nyáron tudok-e dolgozni (még diák vagyok), de már nagyon szeretnék fogszabáyzót.
Ennyi pénz már elég lehet rá, vagy még ennyivel felesleges odamennem? Nem akarok odamenni úgy konzultációra/vizsgálatra, hogy megnézik a fogamat, aztán mondják az összeget, és még hónapokig nem lenne annyim.
Közvetlen Bp mellett, szóval amúgy is Bp-n akartam volna csináltatni, nagyon örülnék az ajánlásnak.
Egyébként a felül fehér+alul fekete mennyiből jön ki kb?
Sajnos nem ismerem sem az életkorodat, sem a problémát, ami miatt fogszabályozót szeretnél, de mivel még diák vagy, a tünetek súlyosságától függően elképzelhető, hogy sokkal kevesebből is megúszhatod a szabályozást.
A rögzített fogszabályozókon kívül léteznek kivehető készülékek is, melyek kisebb mértékű eltéréseket korrigálnak, de ami a legfontosabb, a szabálytalanság OKAIT kezelik, ami által elkerülhető a visszarendeződés (recidíva). Ezekkel az okokkal a bracketek egyáltalán nem foglalkoznak. A kivehető, jellemzően napi 1-2 óra plusz éjjel hordandó készülékeket egyébként a rögzített bracketek mellé is érdemes használni, a fent említett ok miatt. Myofunkcionális készülékekről van szó, keress rá a neten. A fogvedo.hu-n tudsz olyan fogorvos elérhetőségét kérni, aki foglalkozik ezzel a terápiával, a Szép arc, szabályos fogak Facebook oldalon pedig jó sok releváns infót is találsz az okokról pl.
Diák vagyok, de már egyetemista, szóval 18 elmúltam (már 2 éve), így meg úgy tudom nincs rá semmi kedvezmény meg támogatás.
Empátia Dent jónak néz ki, eddig ez a legesélyesebb, metróval is csak 3-at kéne mennem.
Még egy olyan kérdésem lenne (aztán többit majd ha megvan a pénzem akkor konzultáción megkérdezem a fogorvostól), hogy az aktiválás az minden hónapba van, vagy lehet ritkábban is?
Bár havi 3 ezrével ez aprópénz maga a fogszabályzó mellett, de azért próbálom előre kimatekozni mennyi pénz lesz.
Ja hogy fogsoronként, az durva.
Akkor még 5 ezrével is számolva, ha csak egy évig (kereken 365 napig) van fent az aktiválás is 85k, mondjuk ennek az előnye, hogy nem egyszerre kell összeszedni rá a pénzt, havi 5k-t meg azért csak összeszedek még diákként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!