Lehetséges, hogy a bölcsességfog ennyire fáj?
Figyelt kérdés
Voltam pár napja fogorvosnál,mert rendkívül fájt az egyik betömött fogam. Soha nem fáj még így egyiksem és em segített nagyon egyik gyógyszer sem csak a jég. Már fel voltam készülve arra, hogy esetleg gyökérkezelni agy kihúzni kell. Elmondtam a problémám, megröntgenezte,de kiderült, hogy a tömések nincsen baja meg a fognak sem és, hogy valószínűleg nyomja a bölcsességfog. Lehetséges ez? Főleg melegre fáj,de néha harapásra is, a hideg enyhít a fájdalmon. Válaszokat előre köszönöm!2015. máj. 1. 20:02
1/6 anonim válasza:
Nekem is rossz irányba nőtt az egyik bölcsességfogam és nyomta a mellette lévőt, baromira fájt egy idő után. Aztán kiszedték, ami szintén nem volt túlságosan kellemes művelet, de legalább sikerült megszüntetni a problémaforrást.
2/6 anonim válasza:
Csak arról az egy fogadról készült röntgen?
Valószínűleg olyan röntgen kellett volna, amelyen az is látszik, hogy a bölcsességfog nő-e ferdén és az okozza-e a fájdalmat. Mert ha igen és veszélyesen nő a bölcsességfog, akkor ki szokták szedni, mielőtt még más fogaknak komoly problémát okozna.
3/6 A kérdező kommentje:
Kb. 1 éve készült panoráma-röntgen a fogaimról,akkor nem mondtak semmit. Bár egy két fogam ferdén nőtt ki régen is, tehát valószínűsítem, hogy ez is ferdén nő. De akkor most menjek vissza agy keressek másikat agy csak árja,hogy mi lesz?
2015. máj. 1. 20:25
4/6 A kérdező kommentje:
*vagy, *várjak
2015. máj. 1. 20:26
5/6 anonim válasza:
Lehetséges persze. Mit mutatott a röntgen, "hogy áll" a bölcsesség fog? Mert ha valóban ferdén esetleg úgy, hogy beleállt a mellette lévő gyökerébe, akkor azt el kéne távolítani. Nem fog tudni kinőni, de hosszú távon torlódás lehet a vége, vagy akár a 7-esed elvesztése :( a fogdoki nem mondott semmi egyebet?
6/6 A kérdező kommentje:
Nem, semmit nem mondott. Amikor most voltam akkor is annyit mondott,hogy úgy látja ez rendesen benne van. A panorámáról meg semmit,bár régen láttam a képet de nem rémlik,hogy ferde lenne.
2015. máj. 2. 22:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!