Mennyire fáj a gyökérkezelés, mi a pontos menete?
Kb 1 hónapja voltam gyökérkezelésen, hát nagyon megrémültem... A székben még sírtam is. Soha nem csináltak még semmit a fogammal, szóval ez volt az első kezelésem. De, túlparáztam. A fogam iszonyatosan fájt, egy kicsit be is volt gyulladva, de szerencsére nagyon jó orvosom van, és nem fájt. Én elsőnek 2 érzéstelenítőt kaptam, de nem történt semmi utána adott be lidokaint, az jó. Nem érzel semmit.
Elsőnek elküld egy rötgenre, ha lyukas a fogad akkor csak betömi, viszont ha fáj is akkor már gyökérkezelni kell. (legrosszabb esetben húzni, de a jó fogorvos probálja menteni a fogat). A kezelés menete: Ad be injekciót, szépen kifúrja, aztán gyökérkezelő tűvel szépen kitépkedi az idegeket. Mint ezt megcsinálta, rak bele ideiglenes tömést, pár nap múlva vissza kell menni és gyökértömi, afelé is jön ideiglenes tömés. 2-3 hét múlva megint csak vissza kell menni, és koronát tesz rá. Röviden ennyi. Legalább is nálam így volt.
Nyugodj meg, hamar túl leszel rajta! :)
Köszi a válaszokat!
Megnyugodtam kb.:D
Remélem, megmenthető. Belülről-alulról, a fognyak felől és a 2 fog közt kezdett szuvasodni- észre sem vettem, ameddig az egyik rágó gumó le nem tört és alatta ott volt a lyuk. Ami azért érdekes, mert naponta 2x (ha olyat eszek, többször) mosom, 3-4x öblítek szájvízzel és 2 naponta fogselymezek. Mégis olyan állapotúak a fogaim.....
A töméstől kicsit félek, 2x volt 2 másik fogam tömve, mindegyiket 2-3 éven belül húzni kellett, mert rosszul zárt a tömés és köré-lyukadt.
Az egyik benntört, úgy, hogy egy icipici rész volt csak az íny fölött. Azt a szájsebészeten kalapácsolták-vésték-fúrták-húzták. Négy öltéssel varrták össze az ínyemet ( na, kb. azóta kerülöm a fogorvost) - annál ez csak nem rosszabb.
Doki napján úgy ébredtem, hogy már nem fáj. :D
bementem, megnézte, kipucolta és kaptam gyógyszeres tömést. ő azt mondta, nem látja indokoltnak a gyökérkezelést. :d:d:d
Betömte, azóta jó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!