Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan működik a fogtömés?

Matyi HeadShooter kérdése:

Hogyan működik a fogtömés?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne, mert nekem is van pár "olyan" fogam, hogy hogyan is működik ez az egész fogtömés dolog.

2015. ápr. 25. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Fúró segítségével eltávolítja a sérült részt, kialakítja a tömés számára megfelelő üreget. Fertőtleníti a területet, behelyez egy gyógyszeres alábélelést ami alapot ad a tömésnek és lezárja a dentint.

Foszforsavval előkészíti az üreget, hogy később a tömés jól hozzátudjon tapadni. Ezt követően betömi UV fényre szilárduló tömőanyaggal vagy amalgámmal.

Ha ez elkészült jön a kényelmi igazítás. A harapási magassághoz igazítja a tömést és polírozza.

Ha rossz a fogad rögtön menj fogorvoshoz, sokkal gyorsabban megvan a tömés és komoly fájdalmat kerülhetsz el, na meg nem is terjed tovább a szuvasodás.

2015. ápr. 25. 17:29
 2/4 A kérdező kommentje:
És mindez mennyire fáj/vérzik?
2015. ápr. 25. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem vérzik és ha nem gyulladt a fogat, vagy nem túl mély a szuvasodás, akkor nem is fáj.
2015. ápr. 26. 07:30
 4/4 anonim válasza:

Csak infó: ma voltam tömésen, kb 40 perc volt adminisztrációval, mindennel együtt normál körzeti rendelésen. Nagyon kedvesek voltak, az injekciótól tartottam, de nem volt veszélyes egyáltalán. Amíg hatott, csináltak egy gyors fogkő-eltávolítást is. A fúrás-tömésben fájdalmat nem éreztem, a fúrónak a rezgető érzését igen, de zéró fájdalom. A végén öblítéskor láttam, hogy kb 2-3 cseppnyi vér vagy hasonló jött csak ki.

Egyetértek azzal, aki azt mondja, hogy akkor menjél, amikor nem fáj. Gyulladt foggal sokkal sokkal nagyobb szívás az egész.

Illetve annyi, hogy én a számon keresztül lélegeztem, így nem éreztem az esetlegesen riasztó emlékeket előhozó szagokat. Kb negyed óra után már egészen el tudtam lazulni :)

2022. ápr. 4. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!