Hogyan működik a fogtömés?
Fúró segítségével eltávolítja a sérült részt, kialakítja a tömés számára megfelelő üreget. Fertőtleníti a területet, behelyez egy gyógyszeres alábélelést ami alapot ad a tömésnek és lezárja a dentint.
Foszforsavval előkészíti az üreget, hogy később a tömés jól hozzátudjon tapadni. Ezt követően betömi UV fényre szilárduló tömőanyaggal vagy amalgámmal.
Ha ez elkészült jön a kényelmi igazítás. A harapási magassághoz igazítja a tömést és polírozza.
Ha rossz a fogad rögtön menj fogorvoshoz, sokkal gyorsabban megvan a tömés és komoly fájdalmat kerülhetsz el, na meg nem is terjed tovább a szuvasodás.
Csak infó: ma voltam tömésen, kb 40 perc volt adminisztrációval, mindennel együtt normál körzeti rendelésen. Nagyon kedvesek voltak, az injekciótól tartottam, de nem volt veszélyes egyáltalán. Amíg hatott, csináltak egy gyors fogkő-eltávolítást is. A fúrás-tömésben fájdalmat nem éreztem, a fúrónak a rezgető érzését igen, de zéró fájdalom. A végén öblítéskor láttam, hogy kb 2-3 cseppnyi vér vagy hasonló jött csak ki.
Egyetértek azzal, aki azt mondja, hogy akkor menjél, amikor nem fáj. Gyulladt foggal sokkal sokkal nagyobb szívás az egész.
Illetve annyi, hogy én a számon keresztül lélegeztem, így nem éreztem az esetlegesen riasztó emlékeket előhozó szagokat. Kb negyed óra után már egészen el tudtam lazulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!