Hogy zajlik a foghúzás menete?
Figyelt kérdés
Holnap fogszabályzás miatt kihúzzák 2db 4-es fogamat.Nagyon félek.A kérdésem az lenne hogy pontról pontra hogyan zajlik egy foghúzás és mennyire fájnak az adott pontok.Tudom hogy butaság ilyet kérdezni hogy mennyire fáj de nagyon félek tőle.Az érzéstelenítő injekció annyira fáj mint egy oltás ? Jobban? Kevésbé ? Légyszives nyugtassatok meg.2015. ápr. 12. 17:36
1/9 anonim válasza:
Szia!
Nekem a 6-os fogamat húzták tavaly,hát figyelj,fáj,de nem nagyon.Az érzéstelenítő kicsit kellemetlen de az inkább fogorvostól függ hogy mennyire fog fájni.
Úgy zajlik hogy ad egy érzéstelenítőt a fogad köré,utána várni kell,lezsibbad,utána meg ugye húzza.Húzás közben annyit érzel mintha fogpiszkálóval matatnának a fogadnál,utána meg fáj egy picit.
De igazából ez attól is függ hogy mekkora a fájdalomküszöböd.Van aki beszélgetni is tud közben,hidegen hagyja,meg van aki végig ordítja az egészet.Én speciel nagyon féltem mert régen rossz fogorvosom volt,de kellemeset csalódtam.
Ne félj tőle,kb 5 percig tart és akkor se nagyon fáj,inkább kellemetlen:)
2/9 anonim válasza:
az orvosnak figyelnie kell arra,hogy megfelelően érzéstelenítve legyen az adott terület.Ha úgy érzed még nem elég és várjatok vele akkor szólj neki mert ő nem érzi helyetted. Nem fáj jobban ott a szuri. fájni nem fog maga a foghúzás de érezni fogod. olyan érzés mintha most megfogod a fogadat és erősen próbálnád mozgatni.hasonlót érzel de nem fájdalmat. utána való 1-2 napban pedig fájdalomcsillapítókkal átvészelhető
3/9 A kérdező kommentje:
Az érzéstelenítés maga jobban fáj mind a foghúzás ? Érzek egyáltalán abból valamit ?
2015. ápr. 12. 17:57
4/9 anonim válasza:
4fogamat húztak, 2őt jobb alsók, 1bal alsó és egy bal felső, érzéstelenítés, fél perc alatt kihúzták a fogamat. az utóbbi kismamaként volt, bal alsó mivel 2 gyökere volt és a koronája fele hiányzott szájsebészeten húzták elsőnek ketté vágták a fogamat, aztán mivel az első érzéstelenítés után is fájt amikor próbálták húzni, kaptam még egyet, végül ez nagyon fájt mikor kiment az érzéstelenítő mert mivel vágták a sebben szilánkok voltak és ahogy gyógyult nyomta ki a seb ezeket a szilánkokat, 1 hétig fájt mint egy jóféle fogfájás, a többi elviselhető volt
5/9 A kérdező kommentje:
A foghúzástól annyira nem tartok arra szerintem nem fogok sokat érezni ,hanem az érzéstelenítéstől inkábbb.Az milyen ? Nekem azt mondta az orvos hogy felűlre adja ott fáj ?
2015. ápr. 12. 18:07
6/9 anonim válasza:
mintha megszúrnád magadat tűvel pl. az ujjadon
7/9 anonim válasza:
Két hónapja volt életem első foghúzása. A húzásnál semmit sem éreztem viszont a szuri fájt, pedig nem volt begyulladva. 4 különböző helyre adta be. A szájpadlásomba is kaptam és az fájt a legjobban. Még egy héttel később is látszódott a helye.
8/9 anonim válasza:
Hát,nem tudlak megnyugtatni...Én már rengeteg szurit kaptam,foghúzások,tömések miatt, de egyik jobban fájt,mint a másik...A szájpadlásba és oldalt az arcba,ja meg elöl az inybe iszonyatosan fájt... Volt,hogy ömlött a könny a szememből és remegtem 2 percig,annyira fájt,föleg elöl. Hátrébb elviselhetőbb. A húzás maga is fájhat,nekem egyszer nagyon fájt,de volt,amikor nem. Szóval ez minden fognál más és más.
9/9 anonim válasza:
Nekem előre adták a két elsö metszőm melletiben egyáltalán nem fájt ! De ha nagyon félsz fogj meg egy fogpiszkálót szurd neg ott ahova adja mig a szemed nem könnyezik be ! Es számits ennek a fájdalomnak a felére ! Szerintem kibírod ! Tudom nem tesz jót hogy szurkálod az inyed de ha nagyon félsz próbáld ki!Ügyes légy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!