Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Pár fogas kérdésre szeretnék...

Pár fogas kérdésre szeretnék választ kapni!?

Figyelt kérdés

Nem viccből írom és kérek minden kedves erre járót, hogy a vicces hozzászólásaival inkább menjen máshová.

Van pár kérdésem és nem merem mástól megkérdezni.

Az a helyzet, hogy kiskoromban kellett volna fogszabályzó, de nem lett, mert nagyon nagyon nem akartam, hogy engem is csúfoljanak.

szóval egy normális emberke fogazata olyan ugye, hogy az alsó és felső fogsornál az első fogak egyvonalban vannak? :) Nekem sem vészes "csak" kb. fél cm különbség van :$

Szerintetek ha próbálom egyvonalba rakni a 2 sort, akkor látják mások, hogy hibásak a fogaim? :((

Van még pár kérdésem, de azt majd ez után.

2015. ápr. 10. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem. Az alsó fogsor beljebb van a felsőtől. Nem ez a lényeg, hanem hogy a "szomszéd" fogakhoz képest eláll-e vagy sem.
2015. ápr. 10. 13:34
 2/8 A kérdező kommentje:
egy csöppet, annyira nem feltűnő szerintem, vagy csak megszoktam már. A fogdokim annyira szokta erőltetni, hogy legyen egyvonalban a 2 sor, szegény állkapcsom akkorákat roppan :)
2015. ápr. 10. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet a fogorvosnak úgy könnyebb megállapítani rajta valamit. De normális, hogy a felső fogsor előrébb van.
2015. ápr. 10. 13:46
 4/8 A kérdező kommentje:
írhatok egy privi üzit neked? :)
2015. ápr. 10. 13:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Aha, nyugodtan.
2015. ápr. 10. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:

A lélektani részét, hogy "kiskorodban" mit hogyan emésztettél meg az X. Plusz már az alap feltevés is hibás a "normális emberke" fogazatával kapcsolatban és ha rosszak a fogaid tessék párhuzamosan rendbe hozni őket a lehetőségeidhez mérten. Ha egy vonalba hozatod a jelenleg rossz fogaidat, akkor szerintem látszanak az elülső rossz fogaid is továbbá az állkapocs kilopont csökkenéssel és további súlyosabb állkapocs és kapcsolódási problémákat vet majd fel!

Emberi harapás fajták:

a) Alulharpás vagy bulldogharapás. Az alsó frontfogak a felsők elé harapnak.

b) Egymásraharapás vagy cikkcakkharapás. A metszőfogak élei egymáson feküsznek, a kopás vízszintes.

c) Ollóharapás vagy normális harapás. A felső metszők kissé az alsók elé érnek. Kopási sík rézsútos.

d) Fedőharapás. A felső frontfogak meredeken nőnek, a két fogsor nem érintkezik.

e) Tetőharapás. A felső metszőfogak az alsókat háztetőszerûen fedik.

f) Nyitottharapás vagy hátulharapás. A felső és alsó metszők között teljes záródáskor is rés van.

g) Mélyharapás: ha zárt fogsornál a felső metszők többet fednek, mint az alsó metszők egyharmada.

h) Keresztharapás: felső és alsó fogsor találkozáskor keresztezik egymást.

Ha anyagi lehetőségeid nem engedik, hogy tisztára söpörd a fogazatodat, akkor a saját "gyári" palettádhoz igazodj, különben folyamatos problémákkal kell számolnod.

2015. ápr. 10. 15:41
 7/8 A kérdező kommentje:
a fogdokim azt mondta, csak akkor lehet fogszabályzóm, ha kiveszi a 2 szemfogat. Hát kösz. Nem tudom melyik rosszabb. Így, vagy huszonévesen műfoggal.
2015. ápr. 10. 16:04
 8/8 A kérdező kommentje:

na és a másik, amit szerettem volna:

az alsó és felső rágófogak összeérnek alaphelyzetben? :) Akkor nekem miért nem? :)

2015. ápr. 10. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!