Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha letörik a fogból egy...

Ha letörik a fogból egy darab, miért nem megy tönkre az a fog?

Figyelt kérdés
Tehát, ha egy ütődés következtében letörik a fogból egy darab, fogászatilag az lyukas lesz. Mégse megy tönkre. Ilyenkor regenerálódik a zománc? Ez lehetetlen, nem?
2010. febr. 17. 20:50
 1/4 anonim ***** válasza:
De bizony tönkremehet. Attól függ, mekkora darab tört le. Én orvoshoz mennék vele.
2010. febr. 17. 20:52
 2/4 anonim ***** válasza:
fogàszatilag nem lyukas lesz,hanem sérult. Es bizony tonkremegy, kulonosen, ha akkora foganyag-veszteség h a dentin szabaddà vàlik...
2010. febr. 17. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 12 éves koromban letört egy tekintélyes darab egy fogamból (elestem), gyakorlatilag az alsó része letört, ott minden szabad, a dentin, minden. Egy ideig érzékeny volt, de az megszűnt. Mivel nem látszik, és a fogam tök egészséges, úgy lett hagyva. Most vagyok 25. Jól bírja.
2010. febr. 17. 21:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Én pontosan úgy jártam, ahogyan az utólsó válaszoló. Nekem is 14-15 éve tört le. Épp ezért kérdem, mivel a fog, amelyik letört, a mai napig egészséges, míg más fogak tönkremennek. Érdekes, hogy a sérült fog eddig megmarad, egészséges társait jócskán túlélve.
2010. febr. 18. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!