Fogmosás fogkrém nélkül?
Mi lenne ha csak sima vizes kefével mosnám meg a fogaimat, nyelvemet és utána szájvízzel öblögetnék? (aminek szerintem úgyis sokkal erősebb a fertőtlenítő, szagtalanító hatása mint a fogkrémnek)
Lehet először kicsit kellemetlenebb így, mert nagyobb a súrlódás, de az íny úgyis hozzászokik, megerősödik előbb utóbb nem?
Csomó pénzt megtakarítanék és ezen vennék inkább pl. fogselymet.
A fogmosáskor a fogkrém egy részét bedörzsölöd az ínybe, azaz felszívódik. A fogkrém több összetevőből áll. A nagyobb szemcsék segítik a lepedék eltávolítását a fogkefével együtt, míg a 'láthatatlan' hatóanyagok pedig bedörzsölődnek, felszívódnak az ínybe.
A szájvíz - bár sosem használtam - nem tartós hatású, szerintem. Beveszed, kiköpöd.
Hm?
Sokak nagy tévedésben vannak ezügyben, érdemes utánajárni mit tesznek bele, és az mit okoz, persze páran majd azt mondják hülye vagy, de inkább ne hallgass másra csak a józan eszedre. A többi rajtad múlik.
Nézz utána ennek: fluorid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!