Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kell-e az újbóli tömésért...

Kell-e az újbóli tömésért fizetnem?

Figyelt kérdés
Szóval arról van szó, hogy kb. 3 hete voltam fogorvosnál, akkor a doki azt mondta, hogy fölül az egyik fogamban ki kell cserélni a tömést, mert le van törve belőle. Kérdeztem, hogy a fogamból vagy a tömésből, mondta, hogy azt nem tudja megmondani. Én is megnéztem magamnak kis tükörrel fölül, de én nem láttam semmit, hogy hiányozna belőle, de nyilván ő a szakember, ha ki kell cserélni, akkor az úgy is van. De most az történt, hogy éreztem, valami homokszerű ropog a fogam alatt, pedig nem haraptam rá semmi, csak éppen levest ettem. Megnéztem ismét kis tükörrel, és látom, hogy ami most lett betömve, abból megint kiesett két kis db tömés. Szóval, hogy ilyenkor kell-e még egyszer fizetnem ugyanazért a fogért, van-e erre valami garancia? Így is otthagytam nála 30 valahány ezer forintot, egy-két tömés csere, plusz fogkő eltávolítás. Szép fogaim vannak egyébként, és persze az az első, hogy rendben legyenek, de nem győzöm anyagilag.
2015. márc. 16. 09:58
 1/2 A kérdező kommentje:
így is az egyik fogamba a tömés előtt, nyugtató tömést akart tenni, de mondtam, hogy próbáljuk meg, hátha bírja egyből a normál tömést a fogam, hogy ne kelljen már ismét kettő tömésért fizetnem, ezzel szerencsém volt, mert bírja azóta is a fogam.
2015. márc. 16. 10:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Sok orvos vállal a munkájáért garanciát, nekik fel van írva ki mikor volt náluk és melyik fogon milyen kezelést végeztek. Mondjuk ezt tőle kell megkérdezni, de ha kiesik a tömés, evidens h mielőbb csináltasd meg, akár kell érte fizetni akár nem. Ugyanis ha hiányzik a tömés, akkor ott a fog oldala vékony és védtelenebb, ha azzal a fogaddal ráharapsz vmire, akkor az a fog el/le is törhet és ha íny alá törik, onnantól kezdve már csak a fogó segít...
2015. márc. 16. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!