Férjem volt fogorvosnál, és állítólag a tömés árát fizetni kell és nem is keveset. Lassan annyi, mint ha magánba menne. Direkt rákérdezett ma, mert ez volt a 2. alkalom, és állítólag az állam nem állja a tömés árát.
(Pécsen volt ez körzetinél, van ideiglenes lakcímkártyánk is )
Hátsó fogba amalgám tömést áll az állam. Ha oda fehéret kért, akkor fizet. Az nincs ingyen csak az első 6 fogba van ingyenes fehér tömés.
2015. márc. 12. 14:27
2/16 anonim válasza:
Nekünk kell, attól függően mekkora a lyuk, 1000-3000 Ft-ig terjedően.
2015. márc. 12. 14:33
3/16 anonim válasza:
Csak a fehér tömés hátulra fizetős! A többi tömés nem.
2015. márc. 12. 14:34
4/16 anonim válasza:
A férjedet átvágták.
"A beteg életkorától függetlenül támogatott fogászati ellátások:
sürgősségi ellátás
szűrővizsgálat (meghatározott gyakorisággal, pl. 18 éves kor felett évente egyszer)
szakorvosi beutaló alapján góckutatás és más alapbetegségekhez kapcsolódó fog és szájbetegségek kezelése
fogmegtartó kezelés
fogsebészeti ellátás
fogkőeltávolítás
ínyelváltozások kezelése
"
A tömés fogmegtartó kezelés.
2015. márc. 12. 14:35
5/16 anonim válasza:
kb 5 éve voltam a körzetinél, elől tömött fehérrel és fizetni kellett.
két hete voltam egy 10 km-re lévő településen fogorvosnál, és hátul, fehérrel ingyen tömött..
nem értem hogy működnek
2015. márc. 12. 14:36
6/16 anonim válasza:
Az utóbbi hónapokban legalább 7 fogamat tömte a körzeti fogdokim. Elől is, hátul is, vegyesen FEHÉR töméssel. De SOHA nem mondta, hogy ezért bármit is fizetni kellene!! Akkor ez hogy van??
2015. márc. 12. 14:41
7/16 A kérdező kommentje:
Én ezt nem értem, anno sok fogamat tömték, soha nem fizettem, (ezt otthon volt, még nem Pécsen) itt gyökérkezeltek nekem nem kellett fizetni, végén húzni, begyulladt. Csodálkoztam, hogy Férjemnek kellett tömésért, múltkor 4e most meg 2 fogért 8e. Ez mi alapján van?
2015. márc. 12. 14:47
8/16 anonim válasza:
Ha ahhoz jár, akihez utcailag tartozik, akkor nem kell fizetni, de ha máshoz megy, akkor van akinél kell. Nekem pl soha nem kellett a körzeti fogorvosnál fizetni tömésért, pedig hátul is tömött fehérrel fogamat és az amalgánt is kicserélte teljesen ingyen.
2015. márc. 12. 15:51
9/16 A kérdező kommentje:
De ez a vicc, utcailag tartozik oda, éskérdezte, hogy hogy-hogy kell fizetni. Erre mondta, hogy az állam nem finanszírozza a tömés árát. Pedig egy jól kinéző rendelő (elmenne magánnak is)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!