Vannak itt olyan fiatalok, akiknek rosszak a fogai?
25 évesen szinte minden fogam tömött, 3 gyökérkezelt, ill. 4 (!) őrlőt anno sulifogászaton kihúzogattak, ezekből kettőt pótolok most. A többinél sajnos nagyon leépült a csontozatom, már felesleges oda rakni implantot. Nekem a szüleim eléggé lesz.ták, hogy mi lesz, azt mondták, majd felnőttkorodban megoldod. Köszi. Hamarosan borzalmasan elromlottak a fogaim, bár én nagyon féltem is a fogorvostól, mert borzalmas élményeim voltak, agresszívek és parasztok voltak velem. Ma már azért normálisabbak, a maszek fogászat mérföldekkel fejlettebb és páciensbarátabb.
N 25
Lehet, hogy már kései a hozzászólásom, de hátha tud valaki nekem is segíteni. :D
20 éves vagyok, mosok fogat rendesen, viszont egyszer focizásközben, úgy szájba rúgtak labdával, hogy elől a felső sorból 2 fogamból is kitört egy-egy darab. Azóta bármit csinálok vele (fogmosás 66 féle fogkrémmel, fogkefével, szájvízzel... stb.) a mellette lévő fogaim darabokba törnek el.
25 vagyok, egész életemben gondjaim voltak a fogammal. Szerencsére eddig semmi súlyos, de most két rágófogam is szétment -- gyakorlatilag belülről szétmállottak, miközben fokozatosan lekopott a zománc az aljukról. Ezeken kívül két tömött fogam is van, azokból is kezd kikopni a tömés. A rendszeresebb fogmosás bizonyosan segített volna valamit, de az egyik jobboldali alsó rágófogam lényegében évek alatt belülről rohadt el, és egy evés alkalmával egy jókora darab tört le belőle. Ezen már a mosás sem segített volna.
Azóta időnként törnek le belőle darabok, már a fél rágófelület oda. Ebből húzás lesz, a szemközti fogat (aminek még legalább a rágófelülete megvan) pedig tömetni kell minimum. Eddig pénzhiány miatt nem fordultam orvoshoz, meg mert egyetemi elfoglaltságaim voltak, de már tarthatatlan a fogaim helyzete, muszáj lesz benéznem egy rendelőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!