Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen házi gyógymódokat...

Milyen házi gyógymódokat tudtok, hogy ne fájjon a fogam?

Figyelt kérdés
kb 2 órája kezdte el..vettem be fájdalom csillapítót de egy idő után megint fájt..aztán levágtam egy kis darabka gyömbért és ráharaptam, mert azt olvastam, hogy az is nagyon jó, de még mindig nagyon fáj
2015. febr. 26. 17:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de kicsit ki fogok kelni magamból.

Ha azt olvasod a neten, hogy a kuty@sz@r jó a fogfájásra akkor azt is rákened, csak ne kelljen fogorvoshoz menni?

A fogfájásnak konkrét oka van. Gyulladás a felszín alatt, szuvasodás meg még kismillió másik ok, de általában ez a kettő a leggyakoribb.

Hülye példa, de ha eltörik a karod, akkor is megpróbálod otthon kikúrálni? Ugye, hogy nem. Általánosságban elmondható, hogy a szervezet jól van összerakva és megpróbálja kijavítani a "hibákat", de sok más sérüléssel együtt a fogak romlása sajnos irreverzibilis folyamat, így mindenképp azt javaslom, hogy menj el fogorvoshoz. Halogathatod persze, de minél később mész annál rosszabb, mert kamatostól benyújtja a probléma a számlát (akár szó szerint is, mert minél nagyobb a baj, általában annál drágább a kezelése is), ráadásul annál tovább szenvedsz, a végén meg búcsút inthetsz a fogadnak legrosszabb esetben. Szerintem mérlegelj, hogy akarsz-e tüneti kezelésekkel bohóckodni otthon, vagy elmész egy fogdokihoz és megszünteted a probléma okát.

2015. febr. 26. 18:06
 2/3 A kérdező kommentje:
képzeld el,hogy nállunk már 4 óra után nincs orvos...nem írtam hogy nem akarok fogorvoshoz menni, de amíg nem jutok el valamivel enyhítenem kell itthon..es amiket leírtál azt eddig is tudtam
2015. febr. 26. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:
szegfűszeg. olvass utána,de jó rá
2015. febr. 26. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!