Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tegnap rakták fel a fogszabály...

Tegnap rakták fel a fogszabályzót? A szájpadlásomon átvezetett egy ilyen drótot, ez mihez szükséges? Részletesebben lent!

Figyelt kérdés
Szóval úgy van, hogy felül a két hátsó fogamra rögzítette a vasat, ahonnan vezeti a többi vast a többi fogaimra.. És egy ilyen átvezető vas megy át az "ív", nagyon zavar ha megyek a következő időpontra megmondom,hogy szedje le mert én hülyeségnek tartom és beleragad a kaja :S ez am minek kell?
2010. febr. 12. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt, 2 hónapja vették le. Hamar megszokod. Barátnőmnek is van. Segít szabályozni a fogadat :) Sokkal rosszabb volt mikor levették, úgy éreztem mintha túl sok hely lenne a számban :D
2010. febr. 12. 14:53
 2/7 anonim válasza:
Nem fogja neked levenni,cska ha nagyon indokolt, de az, hogy a kaja bennemarad, nem olyan erős érv :) Nekem annak idején azért rakták fel, hogy helyet szabadítson fel a fogaimnak(ugyanis szélesíti a fogívet). Egyébként tényleg hozzá fogsz szokni. És bár sokan szoktak, nem érdemes rágózni a fogszabályzás ideje alatt (akárhány év). Nem tudom hogy milyen állapotban van a fogad, enyém nem volt olyan vészes, de még így is értek meglepetések, amikkel nem lehet mit kezdeni, csak tűrni lehet. :)
2010. febr. 12. 14:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és bocsi az első kérdőjelet elírtam..
2010. febr. 12. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Viszont célszerű használni egy szájzuhanyt, az jobban kiviszi a kajamaradékot mindenféle zugokból, mint a fogkefe.
2010. febr. 12. 17:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, jól mondta az előző, az egy fogívtágító. Nem szóltak előre, hogy betesznek egy olyat? Nekem kellett volna, de mondták, hogy kellemetlen, nehéz tisztítani, és pöszeséget okoz. Én nem vállaltam be, hanem addig mentem orvostól orvosik, még nem találtam olyat, aki meg tudja csinálni anélkül. És meg is csinálta, méghozzá keresztgumizással. Az is kellemetlen, de legalább bármikor ki tudtam venni, és a beszédben sem zavart, mert nem volt a szájpadlásomon semmi.
2010. febr. 14. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:

nekem is ugyan így volt fogszabályzóm, eleinte kellemetlen volt de a fogorvos ajánlott pár tippet meg volt ilyen külön fogkefém amivel kibírtam kaparni ott a szájpadlás és a szabályzó körül a beragadt maradékot (am a nyelvemmel csináltam) meg is lett az eredménye kicsit kitágult :D de nem lett semmi baja

[link] (fogkeféről kép)

amúgy egy idő múlva le fogja szedni onnan bentről is, asszem nekem olyan 3 hónap talán vagy több :S már nem emlékszem

egy idő múlva megszokod és alig fog beragadni oda valami, tapasztalat

2010. febr. 15. 19:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem 3 évig volt olyanom és nem voltam tőle pösze, tudtam rágózni, habár a héjas zöldségek mint a borsó, kukorica és bab előszeretettel akadtak bele de pár másodperc alatt kitudtam halászni a nyelvemmel.

Nincs azzal semmi gáz! Jó helyen van az ott. Nem kell kiszedetni!

2010. febr. 15. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!