Fogszabályzót miért csak 20-as éveikben csináltatnak sokan?
Mert akkorra jonnek ra, hogy jobban is kinezhetnenek a fogaik. Azelott a fogorvostol valo felelem tartotta vissza azokat akiknek a szuleik nem eroltettek a dolgot.
Szerintem
Nem tudom másoknál ez miért van, én a magam sztoriját tudom elmondani. Anno a szüleim túlságosan liberálisan neveltek és nem igazán foglalkoztak ezzel. Persze az iskolaorvos mondta, hogy kellene fogszabályzó, de anyukámék megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e és egy 10 éves elkényeztetett gyerek erre mi mást mondhatna, mint nemet. Most pedig 26 évesen lett rá elég pénzem, hogy meg tudjam csináltatni, azért van most.
De ismerek olyanokat is, akiknek volt már gyermekkorban fogszabályzójuk, de az időközben kinőtt bölcsességfogak újra összekuszálták az egészet.
Nálunk a nővérem nem csináltatott, mostmár 26 éves és már egy jóideje bánja, és részben(kb egészben:D) anyukánkat hibáztatja amiért nem erőltette.
Felnőtt fejjel meg azért ódzkodik belevágni, mivel nem megszokott ilyen idösen a fogszabályozó..meghát az anyagiak...
Anno, egyébként elkezdett a kezelésekre járni, (ki kellett volna húzni 4 fogát- ebből kettő megvolt)de az sztks fogorvos úgy megkínozta, valószínüleg nem adta be jól az érzéstelenítőt, hogy azt mondta soha többé.. ez van. a fogorvosoknak amugy szerintem a szakmájukhoz kellenne hogy tartotton az, hogy legyenek tekintettel a betegre!!!! mert nem mindegyik ilyen sajnos..főleg az ingyenesek szoktak állatkodni. nekem is vannak fájdalmas tapasztalataim. azóta magánhoz járok. drága, de semmi nem fáj. SEMMI!
sztem felnőtt fejjel se bajos ez, csak most elgondolkoztam, h miért nem korábban csináltatták, sztem ez sose bajos.
hát az sztk-s orvosok között is van jó, nálunk csak egy volt paraszt, de át is iratkoztam másikhoz, bár igaz, h évente egyszer megyek kb. megnézetni, mert megcsináltatom a nagyobb bajokat magánnal én is a fehér tömés miatt, de alapdolgokra tökéletesen jó a sztk-s is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!