14 éves vagyok, azt mondják ki kéne húzni a hátsó fogaimat (ami már csont fog) hogy fel tudják tenni a fogszabit, anyukám persze nem engedi, hogy az egészséges fogaimat kihúzzák. Van más megoldás?
A Te korodban még van. 20 év alatt még zajlik a csontosodás, így az állkapocs, a fogív még ívtágítókkal + fogszabályzóval megfelelően formálható.
Ha anyagilag megengedhetitek, akkor keressétek fel Dr. Hermann Gábort (hermannortho.hu), vagy Dr. Csiki Pétert (csiki-fogszabalyozas.hu).
Ők tudom, hogy 100%-ig foghúzás ellenesek, pláne fiataloknál. Persze ettől függetlenül léteznek más, normális orvosok is még, de én csak róluk hallottam.
2015. jan. 26. 04:01
2/5 anonim válasza:
Szerintem se húzasd ki az egészséges fogaidat! Oldják meg máshogyan! Nem kellemes az ívtágító, de azt csak max.pár hónapig kell elviselned. Azok a fogak,amiket meg kihúznának most, jól fognak jönni 50-60éves korodban:)
2015. jan. 26. 11:07
3/5 korina75 válasza:
Szerintem a diagnosztizálást bízzátok az orvosokra,s keress fel egy fogszabályozó szakembert ezzel kapcsolatban.
Nekem amúgy húzni is kellett 4 fogat,meg volt ívtágítóm is a felső szájpadlásomon.
Oké hogy ép fogak meg még ráadásul maradóak is,de ha menniük kell,akkor hát had menjenek,mert az orvosok ezt jobban tudják főleg ha az kell a tökéletes megoldáshoz.
2015. jan. 26. 13:18
4/5 anonim válasza:
Korina! Én a fogszabályzó feltétele előtt voltam 5 orvosnál, mindegyik foghúzást mondott. Nem mentem bele. Aztán a 6.orvos azt mondta, meg lehet anélkül is.Elmentem egy 7.orvoshoz, ő is azt mondta,meg lehet csinálni anélkül is! Végül a 7.orvost választottam és igen,meg lehetett oldani foghúzás nélkül is! Nem vitatom, előfordul,hogy bizonyos esetekben tényleg elkerülhetetlen,de a legtöbb orvos inkább húz, mint ívtágítóval bajlódjon. De nagyon hálás vagyok magamnak,amiért nem álltam meg az 1. vagy 2.orvosnál,így mennyire jó,hogy 28fogam van és nem 24.
2015. jan. 26. 13:50
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válszokat! Lehet, már találtam is egy jó fogszabályzóst! :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!