Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tömés utáni fogfájásom miért van?

Tömés utáni fogfájásom miért van?

Figyelt kérdés
Múlt pénteken 4 fogamban kicserélték a tömést és ugye ki is fúrták őket jobban, másnapra egy fenti ezek közül marhára befájdult, hidegre, harapásra az agyamig nyilal. Már lassan letelik a hét, de nem jobb, sőt. Ja és ezzel egy időben el kezdett egy lenti is fájni (amit nem bolygattak meg), majdhogynem ugyanúgy fájnak és egyszerre. Már az aszpirin se használ. Az a rossz, hogy ez a doki innen 200 km-re van, mert épp otthon voltam és akkor már elmentem fogorvoshoz is.
2010. febr. 10. 17:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez tipikus, ha megbolygatják a régi tömést. nekem is így volt, végül gyökérkezelték azt a fogamat, mivel begyulladt. szidtam is a doki jó édes anyját, minek kellett rábeszélnie, hogy cseréljük ki a tömést (nem volt vele semmibaj, tök stabil volt, csak épp amalgám-azóta hallottam több dokitól is, hogy ez csak új hóbort, hogy ki kell szedni az amalgámot: miközben kiszedik, több higany szabadul fel, mint amnennyit maga a tömés lead x év alatt). menj vissza a dokihoz mindenképp. a lentit meg csak úgy érzed, hogy fáj, mert oda sugárzik, velem is így volt.
2010. febr. 10. 17:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a fogorvos levegőt hagyhatott a fogad és a tömés között. Hogy ez magába miért okoz fájdalmat, azt nem tudom, viszont a lenti fogadra azt tudom mondani, hogy a fogfájás csúnya dolog. Átterjedhet a fájdalom egészen meghökkentő helyekre is. Szerintem csak a tömött fogad miatt érzel fájdalmat a másik fogadnál. Írass fel kataflámot a háziorvosodnál, vagy a sürgősségin, ha kibírhatatlan, majd irány a fogorvos. Jó az is, ahol épp tartózkodsz.

(lehet, hülyeséget írtam. Nem vagyok orvos, csak tapasztalt fogorvoshoz járó)

2010. febr. 10. 17:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Több oka is lehet:

- túl magas a tömés, így amikor ráharapsz, megnyomod a fogadat: le kell kicsit szedni a tömés felszínéből

- túl közel került a tömés az ideghez: gyökérkezelni kell

- levegős a tömés, ahányszor ráharapsz, mozog a fogadban (ha te nem is veszed észre, az a pici mozgás okozhat ekkora fájdalmat): ki kell cserélni a tömést.

- nem megfelelően tisztította ki a tömés alatt a fogadat, most vígan dorbézolnak a fognyűvők: ki kell venni a tömést, kipucolni a lyukat és újratömni.

Ha ilyen komoly fájdalmaid vannak, ne várj, mindenképpen menj el fogorvoshoz, nem baj, ha másik, legalább objektív véleményt mond.

2010. febr. 10. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Jól mondja az utolsó, jobb is, ha nem a sajátodhoz mész vissza, mert a másik doki objektiven meg tudja mondani miért fáj. a dokik hajlamsoak kikérni maguknak, hogy gond lenne a saját munkájukkal. nekem is volt olyan fogdokim, akihez miután visszmentem a fogfájás miatt, képes volt meghazudtolni engem, hogy ez nem fájhat, csak bebeszélem magamnak...
2010. febr. 10. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!