Tömés utáni fogfájásom miért van?
Szerintem a fogorvos levegőt hagyhatott a fogad és a tömés között. Hogy ez magába miért okoz fájdalmat, azt nem tudom, viszont a lenti fogadra azt tudom mondani, hogy a fogfájás csúnya dolog. Átterjedhet a fájdalom egészen meghökkentő helyekre is. Szerintem csak a tömött fogad miatt érzel fájdalmat a másik fogadnál. Írass fel kataflámot a háziorvosodnál, vagy a sürgősségin, ha kibírhatatlan, majd irány a fogorvos. Jó az is, ahol épp tartózkodsz.
(lehet, hülyeséget írtam. Nem vagyok orvos, csak tapasztalt fogorvoshoz járó)
Több oka is lehet:
- túl magas a tömés, így amikor ráharapsz, megnyomod a fogadat: le kell kicsit szedni a tömés felszínéből
- túl közel került a tömés az ideghez: gyökérkezelni kell
- levegős a tömés, ahányszor ráharapsz, mozog a fogadban (ha te nem is veszed észre, az a pici mozgás okozhat ekkora fájdalmat): ki kell cserélni a tömést.
- nem megfelelően tisztította ki a tömés alatt a fogadat, most vígan dorbézolnak a fognyűvők: ki kell venni a tömést, kipucolni a lyukat és újratömni.
Ha ilyen komoly fájdalmaid vannak, ne várj, mindenképpen menj el fogorvoshoz, nem baj, ha másik, legalább objektív véleményt mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!