Miért írják ennyien, hogy fáj a gyökérkezelés? Mi az igazság?
1)
Most végigrágtam magamat sok kérdésen, és végülis arra jutottam, hogy akkor fáj maga a kezelés, ha be van gyulladva a fog.
Van aki azt írta hogy érzéstelenítővel is szinte kibírhatatlan volt az egész, többet azt írtátok hogy csak kellemetlen, a turkálás, nyálfolyás miatt.
Na én most nem tartok még itt, "csupán" érzem a fogamat, de nem is folyamatosan, néha belenyilal. (néha a fülembe is belenyilal a fájdalom, pár napja) Mundjuk mióta olvasom a cikkeket, kérdéseket folyamatosan érzem hogy fáj, remélem csak beképzelem :)
Sajnos régen voltam fogászaton, 3 éve, pedig rám fért volna félévente ellenőrzés.
2)
Még amit kihámoztam nagyjából.
Ha valakinek gyökérkezelésre kell mennie, akkor előtte irtózatosan fájt a foga.
Szóval ha most végre rászánom magamat arra hogy elmegyek egy ellenőrzésre, és mondom hogy néha érzem ezt a fogamat, akkor nem egyből gyökérkezelik?
Bocsánat ha elég összevissza, összeszedetlenül írtam, csak kicsit be vagyok parázva.
Sok múlik a fogorvoson is.
Nekem az SZTK-s orvosom olyan volt, h majdnem odaszartam a székbe.
Most magánhoz járok, volt már gyökérkezelés, sose fájt, mert olyan érzéstelenítőt ad, h nem igaz, jól is adja be.
Mert van olyan, h a nyomorék nem jól adja be.
Gyulladt foggal sose mentem hozzá, mert inkább jól bebasztam aztán a fél liter pálinka helyretette.
Egyébként a megoldás az, hogy rendszeresen jársz szűrésre, akkor kis tömésekre kell csak járni.
Volt, hogy érzéstelenítőt se adott, mert vagy 5 másodpercig fúrt, ha jól emlékszem.
Kezdeném a végén: nem, jó eséllyel valószínűleg nem egyből gyökérkezelik. Nekem legalábbis épp most volt egy fogam (tömött, felépített), ami hidegérzékeny volt, fájogatott, és bár arra számítottam, hogy gyökérkezelik, de a dokim először megpróbálta újra tömni (rakott bele valami kálciumos cuccost, amit alábélelésnek nevezett) és azt reméltük, megúsztam. Az egy másik dolog, hogy nem úsztam meg a gyökérkezelést végül, de benne volt a pakliban, hogy megúszhatom :))
Amúgy gyökérkezelést leginkább olyankor kell már, ha többnyire éjszaka jelentkező fájdalom van, illetve ha a fog ráharapásra érzékeny. Meg persze röntgen erősíti ezt meg.
Fájdalom/fájdalommentesség kapcsán én is azt olvasom, amit Te, szóval, hogy sokféle tapasztalat van. Én magándokihoz járok és érzéstelenítővel nekem nem fájt. Többször sem. (Egyszer kezelt - elsőre érzéstelenítő nélkül. Épp azt is túl lehetett élni, de köszi, azt még egyszer nem kértem, megharcoltam azért az injekcióért. Viszont esetedben, ha fáj a fog, akkor tutira él is még, élő fogat pedig - tapasztalataim szerint csak érzéstelenítővel gyökérkezelnek, ha egyáltalán tényleg az kell.)
Én arra buzdítalak, hogy légy bátor és menj el fogdokihoz, mert hidd el, utána, ha megcsinálja, sokkal jobb lesz: részben mert nem fáj, részben, mert nem kell paráznod miatta, hogy mi vár Rád. Pedig igen, én is parázós vagyok, de elég komoly félelmekkel vagyok túl 4 gyökérkezelésen, amire pont azért volt szükség, mert sokszor nem mertem időben elmenni fogdokihoz a bénító félelem miatt. De mindezekkel együtt azt mondom, hogy jó fogorvossal mindez teljesen jól tolerálható.
Hétfőn megyek is időpontot kérni, remélem nem lesz addig nagyobb baja a fogamnak.
Ha meg elmúlik, legalább végre eljutok egy "kontroll"-ra
köszönöm a válaszokat!
Ha valakinek van még tapasztalata, ne fojtsa magába!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!