Fughúzás vagy gyökérkezelés a rosszabb?
Sziasztok.
Túl vagyok 3 gyökérkezelésen az egyiknél 4 érzéstelenítő sem hatott sajnos ott megizzadtam a fájdalomtól közben.
Fogamat még nem húzták de sajnos van kettő felül hátul ami teljesen letorött és már nem tudja felépíteni így kikell húzni. Viszont rettegek ettől. Rosszabb lesz mint a gyökérkezelés?
A gyökérkezelés rosszabb (szerintem).
(Ha így mint neked a "lábán gennyzacskó" van, volt az 600 injekcióval sem lehet rendesen érzésteleníteni és az macerás ;D) - A gyökérkezelés azért neccesebb, mert a TBs hentesekhez is vagy magán fogászat (mind1) többször vissza kell menni ugyanazzal a foggal. (Ez oké meg Tb alapon mehet rá az erőforrás), csak ha ezt majd megunod és már végleges, tartós, minőségi megoldásokban gondolkozol fájni fog pl ha 5x-6x kezelik a fogat 50-70 ezer forintod elmegy rá majd 3 év múlva kuka. Ekkor az ember számadást végez magában, melyik is a "rosszabb".
Személy szerint kidaráltattam az összes fogamat és a "A project"-ben 2x szünetet kellett tartani, mert nem egy 90 Kg fehér cápa vagyok, akinél 5-ssével lehet sufni tuningban kitépkedni. És leütemezve haladtunk: jó, jó, jó, jó, jó, fúrni kellene, jó, jó, jó, menthető, menthető, rossz, jó, jó .. és így sorban húzattam ki 2-3-4-essével, szisztematikusan - ami jött sorba xDD
Kb "A project" 1/3-ától teljesen felüdültem .. bármilyen fogászati székbe csak úgy bevetődtem mint kb a tv elé és mielőtt kb jött az injekció .. már kerestem is a rendelői tv-n a sport csatornát és majdnem azt mondtam "Előtte jö7ne egy Cola még ha lehet!"
PIKK-PAKK egy "2 ampullás buli", szike, radix fogó (ala Alsó radix fogó moláris vagy felső), bajonett és a kedvencem az elektromos csontfűrész .. és 2 órán keresztül győzték küldeni a fűrésszel az első fogak alatti állkapocs-csontot ... a fél rendelő tiszta vér (rajtad is a fél embert beterítő műanyag lepel és nem ilyen kis A4-es wc papír) ..
kellett 28 hónap ..csak svájci implantok és full A1es fehér fogak .. drágább mint egy k.va merga :DD .. önbizalmam eddig úgy társadalmi szinten a 20 és 40% közt volt, egy ideje meg már mérhető határokon kívül esik :DD
A fogorvosi szekcióban még 20-24-26 éves koromig mindenen átmentem, amit el tudsz képzelni ill ami szerepel a fogászi árlistán .. talán az arcfeltöltést hagytam ki xDDD és ISTEN pénzét otthagytam a semmire, mert a fájdalom mindig valahogy visszakúszott. Ezért RADIKÁLIS megoldás mellett döntöttem, "beledozeroltattam" az összes fájdalmat bő 2 évbe és ennyi.
u.i.: "Remélem ennyi." :)
Nekem mindkettő megvolt. A gyökérkezelésnél pontosan így éreztem én is. Az a rosszabb.
A bölcsességfog húzás egyáltalán nem fájt, csak sokáig tartott. Utána a sokktól a szervezetem kissé legyengült, és egy ideig rohadtul fájt a fogam helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!