Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez lehet a fogkő miatt?

Ez lehet a fogkő miatt?

Figyelt kérdés

Miután megmosom a fogam és fogselymezek, az alsó elülső fogaim közül kihúzva a fogselymet, kellemetlen, bűzös szagot érzek, pedig előtte mostam fogat!

Kis tükörrel meg tudtam nézni a fogaim belső oldalát és fogköves, de csak nagyon picikét.

Valamint ezek a fogaim eléggé torlódnak, tehát kissé egymás nyakán is vannak. A fogkő miatt lehet ez a kellemetlen szag, vagy azért, mert ennyire összeérnek a fogaim?

2015. febr. 6. 13:57
 1/4 A kérdező kommentje:
Ne aggódj, nem rohad. Épek és egészségesek. Évente járok fogászati szűrésre! Haraszt...
2015. febr. 6. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt jól megválaszoltad magadnak. Amúgy ok-okozat. A fogkő azért alakul ki, mert torlódott fogsorod van és így nehézkes mosni. A kellemetlen szag a fogkőben megtelepedő baciktól van amik egyébként alattomosan pusztítják az állkapocs csontod is, úgyhogy minél hamarabb le kéne vetetni és félévente visszajárni kontrollra/újabb tisztításra.
2015. febr. 6. 21:48
 3/4 A kérdező kommentje:

"Azt jól megválaszoltad magadnak" - nem magamnak válaszoltam, volt itt egy IQbajnok, akinek törölték a válaszát... Nem vagyok gyépés, hogy a saját kérdéseimre válaszolgassak...

Egyébként köszi! Mindenképp elmegyek leszedetni! Nem gondoltam volna, hogy egy kis fogkő ilyenekre képes...

2015. febr. 7. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Helyes! :) Pedig bármilyen hihetetlen a fogkő felelős az esetek 90%-ában a fogak kilazulásáért/elvesztéséért.
2015. febr. 9. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!