Az ember fogazata hozzá tud szokni az évek alatt, ha sosem mos fogat?
Hogyne, csak nem a szádban, mert onnan ki fognak esni, mielőtt betöltenéd a negyvenet.
Ha szeretnéd megtartani a fogaidat akár életed végéig, akkor mindennap legalább egyszer, méghozzá elalvás előtt moss fogat alaposan, a fogaid külső-belső felszínét és a rágófelületet, az ínyszélnél is, az ínytől távolodó mozdulatokkal; majd ezután mosd meg ugyanígy, fogkrémmel és fogkefével a nyelvedet, a szájpadlást és oldalt a bukkális szájnyálkahártyát is.
Fogmosás előtt és után alaposan öblítsd ki a szádat langyos vízzel.
Fogmosás után meg kell tisztítani külön a fogközeidet fogselyemmel, ugyanis oda nem ér el a fogkefe, és a felnőttkori fogszuvasodás döntően a fogközökből indul el. Tépj le a fogselyemből egy húsz-harminccentis darabot, tekerd rá a két kezed egy-egy ujjára, és feszítsd ki a két kezed között. Ezután a kifeszített fogselymet óvatosan és lassan vezesd be egymás után minden fogközödbe (ne erővel rántsd be, mert akkor megsérti az ínyt), és a kifeszített szálat a fogad oldalán egészen az ínytől végighúzva söpörd le vele a lepedéket, mindkét oldalon. Így haladj végig minden egyes fogközödön. Ha végeztél, ismét alaposan öblíts.
Ezután ajánlott még antiszeptikus szájvízzel is öblíteni.
A fentiek nem igényelnek nagy befektetést, nem szükséges márkás termékeket használni. Én a Tescoban kapható 200 forint / 2db-os fogkefét használom, amely kisméretű feje miatt ideális fogkefe. Ugyanitt veszem a Tesco sajátmárkás fogkrémét, amely kitűnően megfelel. Fogselyemből és szájvízből szintén elegendő valamelyik nagy áruházlánc sajátmárkás terméke.
A fentieken kívül erősen ajánlott évente fogorvosi ellenőrzést végeztetni, fogkövet szedetni (ha van; ha a fentieket rendesen végzed, akkor nem lesz).
Csak úgy szólok hogy szoktam fogat mosni,pusztán elméleti síkon tttem fel a kérdést.
Mivel rendszeres fogápolás mellett is vannak olyanok,mint pl nekem hogy lyukad,szuvasodik egy vagy több fog.
"Csak úgy szólok hogy szoktam fogat mosni"
Sajnos ezt nem tudtuk kitalálni gondolatolvasással.
"Mivel rendszeres fogápolás mellett is vannak olyanok,mint pl nekem hogy lyukad,szuvasodik egy vagy több fog."
Ez annak a jele, hogy nem jól ápolod a fogaidat, főleg nem használsz fogselymet.
Olvasd el újra az első hozzászólásomat, abban leírtam, hogy tudod helyesen használni. Azzal meg tudod előzni a további fogszuvasodást.
"pusztán elméleti síkon tttem fel a kérdést."
A fogad viszont gyakorlati síkon szuvasodik, fogkövesedik és lukad ki, ha nem a megfelelően ápolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!