Mikor múlik már el a kínzó fogfájásom?
Figyelt kérdés
A problémám a következő: Minden fogam ép, viszont most a bal oldalon elkezdett fájni a szemfogaimtól hátra szinte mind. Nem tudnám behatárolni,hogy pontosan melyik. Igazság szerint azt sem tudom, hogy a fogam fáj e, vagy csupán huzatot kaptam vagy kifáztam (ami sajnos lehetséges,mert mostanában sok hideget ittam, illetve ettem illetve este hidegben is sokat tartózkodtam odakint sál nélkül. Nem tudom számít e,de mostanában sokat erőltettem a fogamat napraforgóval illetve Mexicorn kukoricával ami eléggé kemény volt neki. Hiába vettem be Cataflamot, nem segít, sem az Eferalgan tabletta. Ha a fogam fáj, általában a gyógyszer segít még ha csak pár óráig, de akkor is. Ami meglep, hogy egyedül talán csak a melegített ruha hoz enyhülést, mert hidegtől egyből fáj. Az orvosom jelenleg nem tud fogadni (magánorvos), és máshoz nem is mennék, mert pánik rohamaim vannak minden vizsgálatól előző körzeti fogorvos brutalitása miatt. Létezik hogy nem a fogam fáj, csupán ténylegesen kifáztam? Legutóbb hasonló problémám volt másik oldalon, és arra az orvosom Listerint javasolt, ami pár nap alatt maximálisan segített is. Azt mondta, fogkő matt fájt, és ezt javasolta rá. Tegnap ismét vásároltam Listeint azzal kezelgetem. A fogaim egyébként egészségesek, nincs rajtuk sehol lyuk. A fogam fájhat? Sajnos a fogorvosom majd csak februárban ér majd rá előre láthatólag. Megjegyzem, volt problémám arcüreggel, még mindig nem tisztultam ki teljesen. Ezek szerint ez is okozhatja a fájdalmat? Jelenleg a felső fogaim és az alsó (szerintem bölcsességfog) fáj.... Múlthéten csütörtökön sikerült eljutnom a háziorvosomhoz, aki alapos vizsgálat után azt mondta, nem a fogam miatt fáj több fogam is, hanem a diagnózis a következő: homloküreg gyulladás, arcideg zsába és huzat (ezt latinul is mondta ezt nem tudom,valami neuro.. nem emlékszem pontosan). Írt fel Neurobion forte 2x1 Azi Sandoz 250 mg 1x1 Saridon 3x1 és Diclac tablettát amit nem lehet sehol kapni, helyette adtak Brufen 800 at. Mennyi idő után várhatok javulást? Hozzá teszem, a füleim érzékenyen reagálnak a legkisebb levegőmozgásra is. Hétfőn elmentem a fogászatra is,és az orvos alapos vizsgálat után azt mondta: a fogaim szépek, semmi bajuk, biztos benne, hogy nem fogászati eredetű a fogfájásom. AZ Azi Sandoz tegnap elfogyott. Visszamenjek a háziorvosomhoz, hogy írjon valami mást fel? A fogfájás nem szűnik. Alszok vele, estére semmi bajom, és rágni is tudok rajta.2015. jan. 21. 12:35
1/5 anonim válasza:
Attól, hogy nem látsz rajta lyukat még lehet baja a fogadnak, vagy akár alatta valami gyulladás, bármi lehet.
Kérj időpontot a dokidhoz, hogy ha kezd dolgozni, akkor azonnal tudj menni. Ha rosszabbodik kérdezd meg az ismerőseidet, hogy kit ajánlanak, ha esetleg muszáj lesz elmenned máshoz.
Nekem ami segíteni szokott az a sós vízzel való öblögetés. Egy pohár vízbe sok sót kell tenni, kb. 2 evőkanál. Elkeverni, hogy feloldódjon és azzal öblögetni a fájós részt. Természetesen a vizet nem szabad lenyelni :)
2/5 anonim válasza:
Röntgenszemed van? Mert csak akkor lehetsz benne biztos, hogy egészségesek a fogaid. Lehet, hogy fogmedergyulladásod van, vagy egy foggyökered be van gyulladva és az sugárzik ki. Mindenképp meg kéne mutatni fogorvosnak a dolgot. Ő majd megröntgenezi és minden kiderül.
3/5 A kérdező kommentje:
Mint írtam eljutottam hétfőn a fogorvoshoz,és Ő MONDTA ALAPOS VIZSGÁLAT UTÁN hogy EGÉSZSÉGESEK A FOGAIM. Nem ,nincs röntgenszemem. De gondolom egy 40 éve praktizáló fogorvos csak nem olyan hülye, mint én laikus szemmel.....
2015. jan. 21. 13:59
4/5 anonim válasza:
És az orvos csinált röntgent?
Ha csinált, csak egy fogra?
Mert van, hogy igazából nem is ott van a gond, ahol érzed a fájdalmat.
5/5 anonim válasza:
Nekem ugyanez a problémám. 3 napja elviselhetetlenül fáj bal felül. A 26os fog kezdet El iszonyatosan fájni. Majd az arcüregem is.Voltam dokinál, kaptam antibiotikumot meg Flectort. Röntgenen semmi nem látszik. Fájdalom nem szűnt. Ráadásul a 26 os gyökérkezelt... De ha megkocogtatom fáj a mögötte lévő ill az előtte lévő 3 is. Nem behatárolható, ugyhogy csak tippelve lehet majd megkezdeni a kezelést. Vagy bejön vagy nem. De a fájdalom elviselhetetlen. :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!