Vannak kockázatai a bölcsességfog eltávolításának? (műtéti úton). Kell félnem valamitől?
Nemsokára 3 bölcsességfogamat fogják eltávolítani, helyi érzéstelenítéssel csinálják. A doki igazából nem mondott semmit, csak azt, hogy egyek a műtét előtt, mert utána csak pépeset fogok tudni, azt is pár órával később csak. De kockázatokról, egyéb tudnivalókról semmit nem mondott.
Valaki el tudná mondani, hogy mire számítsak? Akár tapasztalatokat is írhattok, bármi segít, de eléggé be vagyok tojva tőle. :s
Köszönöm előre is!
18/L
Nem vagy gyerek, nyugodtan tessek megkerdezni az orvost maskor.
Igen, sajnos vannak kockazatai es lehetnek komplikacioi.
Nekem 2 tavolitottak el 2 alkalommal, egyszer sem altattak. Eloszor vmi fogkrem szerut kentek a szamba amitol elzsibbadtam es mikor a szurit beadtak mar nem is ereztem csak hogy matatnak a szamban.
A huzas nem faj. Miutan kimegy az erzestelenito, akkor tud nagyon de en kemeny vagyok, kibirtam. Ha nem birod, akkor dobj be vmi fajdalomcsillapitot. Tenyleg nem tudsz utana enni. Es ne ugralj meg ilyenek, mert a mozgastol luktetni fog.
MOndjuk en ennek ellenere friss (1 oras) bolcsesseghuzas utan ugyanugy elmentem a szokasos futasomra es tok jo volt. Az elso huzasnal. Az egyszeru volt.
A masodiknal ki kellett vagni az inyt, az jobban megviselt, utana nem futottam es egy algopirin is lecsuszott ;)
A parom most volt vizsgalaton, neki is ki akartak venni a bolcset. A fogorvos behivott egy sebeszt is a konzultaciora es azt mondtak a paromnak, hogy a fog gyokere tul kozel van egy ideghez, amit ha megsertenek a fog eltavolitasanal, akkor az arcanak az a fele le is benulhat! Kossz bz+! Ugyh nem is kellett neki 2x gondolkodni, hogy huzasson vagy sem. Szoval lehet hogy semmi extra es utana mesz futni (ha szoktal) vagy lehet hogy lebenusz. Ez a ket veglet van meg a ketto kozott BARMI!
Good luck!
maradjon is rajta a fogkrém - azert errol inkabb kerdezd meg az orvosodat kerdezo!
Nekem azt mondtak, hogy meg a fogkefe se menjen a kozelebe, semmi vegyszer, semmi fogkrem. (foleg ha izesitett, szinezett, kitudja milyen fogkremet hasznalsz..). Hidrogenperoxidos oblitest azt mondtak lehet, de ne egyek/ne igyak/ne mossam/semmi azon az oldalon ahonnan huztak. Ezert nem is szoktak jobb/bal eltavolitani egyszerre. Ha lehet akkor jobb also/felso, de egyik oldalt bekenhagyjak, hogy tudj vhol enni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, picit sikerült megnyugtatnotok. :) Bár az idegelvágás veszélye nem biztató, de ez nyilván elég ritka ahhoz képest, ahány műtétet csinálnak.
Kérdeztem volna egyébként a dokit, de már csak kb negyed óra volt vissza a rendelési időből, és mi voltunk az utolsók, szóval próbálta minél hamarabb lezárni az egészet, esélyem sem volt megszólalni, már adták is a papírt és köszöntek el...
Egyébként azért kell kihúzatni őket, mert fogszabályzóm van, és ha benn maradnak a bölcsességfogak, akkor eltolhatják az egész fogsoromat, és tönkreteszik az eddigi szabályozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!