Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy fogszabályzós kérdés?

Egy fogszabályzós kérdés?

Figyelt kérdés

Már lassan két éve van fogszabályzóm, rögzített, fehér és jó sokba került (360e). Kiderült, hogy nyelvlökéses nyelésem volt, ezért logopédiára járkáltam felnőtt fejjel, Fogdokim megvetetett velem egy szilikonos fogszabályozót is (kb 2évvel ezelőtt), amit estére kell(ene) betennem a számba. Ezt csináltam is kb 1/2 évig, de már elegem van belőle, egyszerűen nem tudom magam kipihenni este, ha a számba van az az izé. agyon dicsérte, ajnározza hogy jaj de jó, de 1/2 év alatt sem tudta rendbehozni az alsó állkapcsomon a fogaimat. Múltkor beszól a fogdokim, hogy már jobban néznek ki a fogaim, mint amikor oda mentem, pedig még mindig hatalmas lyukak tátongnak a kihúzott fogaim helyett (alul). Ez nem is zavart volna, ha nem kezdi azt pedzegetni, hogy lehet lassan leveszi, mert semmi változás sem történt. Hát erre jól kiakadtam (sajna csak magamba), mert azért 360e ft-ba került mégiscsak!!! plusz a tömések, plusz a szikikonos hülyeség és a logopédusról sem feledkezzünk el... és nem ezt ígérte... Amikor elmegyek hozzá kontrollra, szinte semmit sem csinál, még a gumikért is úgy kell szólnom, hogy ideje lenne kicserélni, mert barna (nem iszok kávét, sem kólát, és fehér készülékem van). A drótot kb 2x cserélt, pedig mikor cserél, akkor sokkal nagyobb változást veszek észre. Ezt mondtam is, de ilyenkor a plafonon van... Létezik olyan hogy elfárad a fém drótszál? Ti mit tennétek? Keressek mást, vagy próbáljak (hogyan?) beszélni vele, hogy nem ezért fizettem?

Amikor elkezdtük, megkérdezte hogy milyet szeretnék fehéret vagy fémet. Erre én visszakérdeztem, hogy van-e valami különbség a kettő között vagy van -e valami előnye a fémnek? Azt mondta hogy nincs. Most két év után meg beszól, hogy lerágtam az alsó fogsoromon lévő műanyag barázdákat, és hogy már nem tud gumizni, a fém "szöcskékkel" meg nem akar ba sz*kalódni. Gondolom megint le akarna húzni pár százassal...

28L

2010. febr. 4. 11:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem keress másik dokit.De komolyan.Én sajnos nem tudok ajánlani senkit,de valaki biztos tud majd.
2010. febr. 4. 11:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem is keress másik dokit, nekem is van fogszabim, de az én dokim egyáltalán nem így áll a dologhoz, ahogy te írod.

De a másik az, hogy ha nyelvlökéses nyelésed van, akkor azzal tényleg kell vmit kezdeni, különben vissza fogod tolni a fogaidat, miután levették a fogszabit.

2010. febr. 4. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!