Hálapénz magánfogászaton?
A kérdésem talán kicsit furcsán hangzik elsőre, mert hát pont azért megy az ember magándokihoz, hogy a nagyobb kifizetett összeg reményében jobb ellátásban részesüljön és igazából bármit kell csinálni, az egy kisebb vagyon már alapból, viszont ha elmesélem a sztorim talán megértitek.
Gyermekkorom óta borzalmasan rosszak a fogaim, amit a családom igyekezett a genetikára fogni. Egyke gyerekként elég elkényeztetett voltam olyan paradox módon, hogy például amikor fájt a fogam - és sírtam, mert fáj -, akkor drága szüleim megkérdezték, hogy akarok-e fogorvoshoz menni és meglepő módon a 8-10 éves kicsi Én azt felelte, hogy nem, mert fél. Viszont az is rossz volt, hogy fáj, úgyhogy mindenféle népi gyógymódot kipróbálva igyekezett a drága anyukám elmulasztani a fájdalmam. Olyan konkrét esetekre is emlékszem amikor 2-3 gennyes tasak is volt az ínyemen (még mindig kb 10 éves lehettem) és annyit tanácsolt, hogy szívogassam. Mondanom sem kell, a saját szájhigiéniájukra sem igazán figyeltek sajnos, így a sorsom megpecsételődött egészen addig, amíg rá nem jöttem kb 13-14 évesen, hogy minden normális ember mos fogat naponta 2x.
Azóta szerencsére nem romlottak a fogaim, viszont így is elég kárt okozott a múlt fizikálisan és mentálisan is, úgyhogy legyűrve minden szégyenérzetet így 24 évesen idén szeptembertől mostanáig bezárólag túl vagyok 5 eltávolításon, 8 tömésen, fogkőleszedésen és már kész a fogszabályozási kezelési tervem is.
Szomorú ez, tudom, hogy elég nagy szégyen, de talán így elhiszitek milyen katarzis ezen túl lenni végre és mennyire hálás lehetek a humánus bánásmódért és a fantasztikus munkáért a fogorvosomnak. Bár még a fogszabályozás hátra van, én úgy érzem valahogy ki szeretném fejezni neki a hálámat. Felesleges ajándékokat nem szeretnék venni, mert az neki is kínos és nekem is, a pénz viszont egyrészt személytelen, másrészt magánrendelő lévén nem tudom szabad-e. Egy jó nevű klinikáról van szó és az egyik fogorvosukról aki ott dolgozik. Maga a rendelő szoba be is van kamerázva és fizetni is mindig a recepción kell, így főleg nem szeretném véletlenül sem kellemetlen helyzetbe hozni szeretett doktornőmet.
Ti mit tennétek a helyemben?
"Hálapénzt semmikép, virág, bonbon stb az mehet."
Ez is marhaság, felejtsük már el... Nem szívességet tesz nekünk a doki, hanem elvégez egy melót amit szépen ki is fizettet velünk...
küldj hozzá betegeket
reklámozd
like-old a facen
zengj ódákat róla neten, vagy újságban
ezeknek tuti jobban fog örülni
Kérdező: szerintem értjük a kérdést csak időközben másfelé ment el a vita :)
Ahogy mondod, nem kell túlbonyolítani :) Köszönd meg szépen, járj hozzá vissza és ajánld az ismerőseidnek, ez a legnagyobb ajándék neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!