Ez a hálapénz hogy van pontosan?
Édesanyámat műtik nemsokára, de nekem ebben nincs tapasztalatom és olvastam hogy sokan adnak pénzt akkor is ha nem magándokihoz mennek. De nekünk sajnos nincs pénzünk, egyszerűen alig élünk meg, nem lesz ez példa nélküli, ha nem adunk ? :(
A műtétet egyébként félig meddig egy rezidens végzi.
Nekem nemrég volt műtétem, nem adtam senkinek semmit.
Utána kontrollon négyszemközt voltam az orvosommal, megkérdeztem tőle, hogy mivel tartozom, azt mondta, hogy semmivel.
Már elég régóta hozzá járok, ezért szerettem volna megköszönni neki, hogy bármikor hívhatom. Így egyszer vittem neki egy ajándékcsomagot, azt sem akarta elfogadni.
Szerintem egy idegen pláne nem vár el semmit sem.
Szerintem hálapénzt csak akkor adjon valaki az orvosának ha már meggyógyult ÉS ha is tudja engedni magának.
Ha azon töri a fejét, hogy hálapénzt adjon-e vagy kifizesse a közösköltséget (társasház esetén) vagy cipőt venni a gyereknek, akkor nem is vitás, a cipő legyen megvéve.
De akár fizetsz vagy nem hálapénzt, köszönetet mondani az a minimum!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!