A fog vesesrol / letort fogak eltavolitasarol feltudnatok vilagositani akik ateltek? Nagyon parazok. Legyszi irjatok mert minden komment batoritas. Vagynem
Figyelt kérdés
Igazabol 2 fogamat beletortek a szaba az SZTK -s fogaszatban mar 2 eve es hat akkor meg ugy voltam vele h nem megyek inkabb meghalok( mert hallottam ezt azt a veses stb rol)de mostanaban az eggyik ha hirtelen mozditom a fejem szur eggyet vagy ha lekell hajolni akkorisz szur eggyet es nyom is de alapjaba veve amugy nem faj es besincs gyulladva...de attol tartok h nagy a baj most ...2014. dec. 11. 07:04
1/6 anonim válasza:
Nekem is törték már bele fogamat és a szájsebész simán kiszedte gyökérfogóval, amúgy a vésés sem fáj, mert elzsibbasztanak úgy, hogy nem érzel semmit, csak kellemetlen, utána fáj, ha kiáll a zsibbadás.
2/6 A kérdező kommentje:
Koszi:) bar nemtom mennyit nyom a latba de amelyik szur az gyokerkezelve van.
2014. dec. 11. 07:15
3/6 anonim válasza:
Nyugi, a baj mértéke általában arányos a fájdalommal is, eltekintve pár esettől, amikor krónikus gyulladás vagy ciszta van 1-1 gyökér körül.
A fogak vésése pedig nem tudom miért terjedt el ennyire a köztudatban, elég ritkán vésnek (azt is csak SZTK-ban) és csak akkor, ha két fog között nem fér ki az eltávolításra ítélt fogacska.
Az íny szintjéig betört fogakat sima fogóval meg tudják fogni miután kicsit letolják róla az ínyt (ebből semmit nem érzel), az íny alá tört fogakat pedig gyökéremelővel "luxatorral" szedik ki. Ha youtube-ba beütöd, hogy "luxator extraction" akkor rengeteg videót találsz, hogy hogyan csinálják. Pillanatok alatt kint van és csak egy pici nyomást fogsz érezni.
4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat :Dakkor ugy nez ki hogy manapsag nem vesnek csak ha nagyon muszaj.
2014. dec. 11. 11:23
5/6 anonim válasza:
...hát legalábbis magánrendelésem tuti nem vésnek, SZTK-ból lehet hallani horror sztorikat. :)
6/6 A kérdező kommentje:
En a szentkiralyi. Utcaba keszulok ..ottis vannak ilyen horrpr esetek?
2014. dec. 11. 13:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!