Fogszabályzó után miért van ez?
19/F vagyok.
3 éve volt állandó fogszabim, ami 1 évig volt fent. Nagyjából helyre is rendezte a keszekusza fogaim a felső fogsoromon. Azt előre leszögezném, hogy a fogorvos aki csinálta, ingyen csinálta, valószínűleg ezért sem végezve minőségi munkát. Szóval mikor leszedte akkor 3 fogamnál is letört kisebb darab, tehát nem tűnt túl szakszerűnek a dolog. Miután levette, mondta hogy "tanácsos" hordani éjjeli fogszabályzót, mert ha nem tenném, akkor a fogaim visszaállnak az eredeti keszekusza pozicíójukba, és nem marad meg az eredeti amit beállított a nappali állandó.
Az éjjeli fogszabit így szinte minden egyes este feltettem, volt hogy 1-2 napot, esetleg 4 napot kihagytam, de amúgy rendesen hordtam. És a mai napig sem állt fix helyre. Meddig kéne hordani az éjjelist? Mert ha már nem teszem fel 1-2 hétig, akkor érzem hogy a fogaim "mozognak" megint és megint kiáll egy fogam, ahogy az első fogszabinál volt. Ezért néha-néha még a mai is felteszem, de nem nagyon látom hasznát, mert ha nem tenném fel életem végéig, nagyon úgy tűnik hogy úgyis visszaáll. Miért van ez, mit kéne tennem, vagy mit nem tettem helyesen?
Először is: mindenképp menj el egy jobb fogorvoshoz és ő tutira megmondja neked, hogy mi a teendő.
Én amire gondolok az az, hogy közben kinőtt, esetleg folyamatban van még a bölcsességfogak növése és az kezdi el "rendezni" a fogaid. Illetve nem tudom milyen volt a fogsorod a fogszabi előtt, de a nagyobb eltéréseknél szoktak a fogak hátuljára rögzítő sínt tenni, hogy tutira ne másszon vissza egy fog sem az eredeti pozíciójába. Ez tulajdonképpen egy vékony, puha lap amit bevonnak egy olyasmi anyaggal, mint a tömőanyag és ez fogja össze hátulról a kérdéses fogakat. Kívülről nem látszik, belülről sem nagyon és természetesen lecsiszolják annyira, hogy a nyelved ne piszkálja, így legfeljebb csak azt érzed, hogy van "valami" a fogadon, de azt megszokod simán.
Kb. így néz ki a dolog:
Az elsőnek:
nagyon köszi a választ, az viszont elég gáz, hogy nálam annál a fogorvosnál ilyenről szó sem volt -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!