Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ideiglenes fogtömés házilag?

Ideiglenes fogtömés házilag?

Figyelt kérdés
Letört a fogam a múlthéten és eléggé kellemetlenül fáj, ha kajadarabok mennek bele. Ma kora este lesz egy kisebb összejövetel vacsorával és valami ideiglenes megoldásra lenne szükségem, mert csak jövőhétre van időpontom fogorvoshoz. Ötletek?
2014. dec. 6. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem gyökérkezelés miatt volt hetekig nyitva a fogam. Én pici vattagombócot dugtam a lyukba, de az olyan lyuk volt, ami körül volt körben fog, szóval szépen ott maradt. Nem tudom, nálad milyen a lyuk. Fogpiszkálóval vettem ki a vattát esténként. A fogorvos szerint mindegy volt, hogy vattázok-e, vagy nem, de nekem kényelmesebb volt, hogy nem ment bele semmi.
2014. dec. 6. 14:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Inkább a kisebb étel darabok idegesítőek meg a folyékony, mint például a majonéz meg a társai. Kipróbáltam ezt a "vattatömést" és legbelül ott maradt még arra tettem egy nagyobb darabot, ami nem elég stabil, de reménykedek benne, hogy ott marad. Elviekben, ha azon az oldalon nem rágok és nem babrálom nyelvemmel, akkor ott marad.

Közbe eszembe jutott, mert nekem egyszer volt gyökér kezelve fogam, akkor arra az időre, amíg hazajöttem a fogdokim nekem tett be ideiglenes tömést.

Mindenesetre köszi a választ, hasznos volt! Más ötletem nem is nagyon lenne mit lehetne még, ami ennél is jobb. Nem hiszem, hogy van más megoldás.

2014. dec. 6. 15:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is tett be először ideiglenes tömést, de gyulladás miatt mégis ki kellett nyitni, hogy távozni tudjon a cucc.

Sajnos házilag tényleg nem nagyon van más, mint a vatta...

2014. dec. 6. 15:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Be vállt ez a vatta tömés az estére, a desszert előtt esett ki a nagyobb tömés, de a belső kitartott. Egyébként azóta ki lett húzva szegény fog, mert túlságosan le volt törve már és menthetetlen volt. Sebaj.
2014. dec. 15. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!